Veća podrška mladim poljoprivrednicima u 2018. godini

Bez autora
Jan 21 2018

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Branislav Nedimović najavio je danas da će u ovoj godini za meru podrške mladim poljoprivrednim proizvođačima biti izdvojeno tri puta više sredstava nego prethodne godine.Nedimović je podsetio na to da je ta mera prvi put primenjena u 2017. godini, pri čemu je odobreno 667 zahteva za mlade poljoprivrednike do 40 godina starosti iz svih krajeva Srbije i isplaćeno ukupno 459 miliona dinara. On je u razgovoru sa poljoprivrednicima u Čačku, kojima su odobrena sredstva na pomenutom konkursu, istakao da će se Ministarstvo u narednom periodu posebno fokusirati na mlade, kojima će biti na raspolaganju sve podsticajne mere.

Veća podrška mladim poljoprivrednicima u 2018. godiniMinistar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Republike Srbije Branislav Nedimović najavio je danas da će u ovoj godini za meru podrške mladim poljoprivrednim proizvođačima biti izdvojeno tri puta više sredstava nego prethodne godine.

Nedimović je podsetio na to da je ta mera prvi put primenjena u 2017. godini, pri čemu je odobreno 667 zahteva za mlade poljoprivrednike do 40 godina starosti iz svih krajeva Srbije i isplaćeno ukupno 459 miliona dinara.

On je u razgovoru sa poljoprivrednicima u Čačku, kojima su odobrena sredstva na pomenutom konkursu, istakao da će se Ministarstvo u narednom periodu posebno fokusirati na mlade, kojima će biti na raspolaganju sve podsticajne mere.

Prema njegovoj oceni, nema korisnije podrške za sektore voćarstva, povrtarstva i stočarstva na prostoru centralne Srbije, jer je reč o granama koje zahtevaju težak rad i celodnevni angažman poljoprivrednog proizvođača ili grupe njih.

Nedimović je naglasio da posebnu pažnju treba posvetiti mladima, dodajući da Ministarstvo ovakvim potezima pravi osnov za bolji razvoj buduće poljoprivrede.

On je na skupu, kojem je prisustvovao i gradonačelnik Čačka Milun Todorović, istakao da se upravo u tom kraju mora razvijati voćarstvo zbog potencijala koji postoje na tom prostoru.

Ministar je prethodno posetio i Institut za voćarstvo u Čačku, gde je podvukao da je želja da se u Institutu napravi moderan ogledni centar za voćarstvo, u kojem će ljudi moći da saznaju i nauče sve ono što je najnovije u toj oblasti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik