Izgradnja stanova za pripadnike snaga bezbednosti na proleće

Bez autora
Jan 21 2018

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da su lokacije na kojima mogu da se grade stanovi za pripadnike sektora bezbednosti pripremljene.Mihajlović je, nakon druge sednice Nacionalnog saveta za izgradnju stanova za pripadnike sektora bezbednosti, istakla da praktično 7.400 stanova može da počne da se gradi u drugom i trećem kvartalu ove godine, odnosno od marta, pa nadalje. Ona je naglasila da je u pitanju šest gradova, i objasnila da je jedna lokacija u Beogradu, zatim u Vranju, Nišu, Kraljevu, Kragujevcu i Novom Sadu.

Izgradnja stanova za pripadnike snaga bezbednosti na prolećePotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da su lokacije na kojima mogu da se grade stanovi za pripadnike sektora bezbednosti pripremljene.

Mihajlović je, nakon druge sednice Nacionalnog saveta za izgradnju stanova za pripadnike sektora bezbednosti, istakla da praktično 7.400 stanova može da počne da se gradi u drugom i trećem kvartalu ove godine, odnosno od marta, pa nadalje.

Ona je naglasila da je u pitanju šest gradova, i objasnila da je jedna lokacija u Beogradu, zatim u Vranju, Nišu, Kraljevu, Kragujevcu i Novom Sadu.

To, kako je navela, nisu jedini gradovi koji su iskazali želju da se baš tamo grade stanovi za snage bezbednosti, to su učinili i Leskovac, Obrenovac i Kikinda, ali ima i drugih gradova gde postoje potrebe za izgradnjom stanova, poput Novog Pazara, Prijepolja, Užica i Čačka.

Mihajlović je navela da će se u narednom periodu razgovarati sa tim lokalnim samoupravama i tražiti od njih da ponude lokacije, koje naravno moraju da budu spremne, sa planskom dokumentacijom i određenom komunalnom infrastrukturom, o čemu će se takođe razgovarati na narednoj sednici pomenutog saveta.

Najmanja spratnost zgrada koje će se graditi za pripadnike sektora bezbednosti biće četiri sprata, a cena će biti u proseku 500 evra po kvadratnom metru, dok će izgradnja jedne zgrade trajati oko godinu dana.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik