'Frukt kompani' iz Bijeljine izbrisan sa liste izvoznika za Rusiju

Bez autora
Jan 22 2018

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Stevo Mirjanić donio je danas odluku o brisanju preduzeća „Frukt kompani“ iz Bijeljine sa liste izvoznika za Rusku Federaciju. „Frukt kompani“ je bio na listi izvoznika za Rusiju, a koja se vodi u ovom ministarstvu. Iz tog resora Vlade RS-a su potvrdili da će sutra o ovoj odluci obavijestiti i Upravu za zaštitu bilja BiH od koje očekuje da donese Rješenje o brisanju sa liste izvoznika ovog preduzeća za Rusku Federaciju, koju vodi, i za šta je nadležna Uprava za zaštitu bilja BiH. Ruska Federacija zabranila je uvoz jabuka iz BiH, navodeći da je jedna kompanija iz Bijeljine prepakivala za izvoz u tu zemlju jabuke iz Poljske, a certifikat za sporne jabuke izdala je fitosanitarna inspekcija u Brčko Distriktu.

'Frukt kompani' iz Bijeljine izbrisan sa liste izvoznika za RusijuMinistar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske (RS) Stevo Mirjanić donio je danas odluku o brisanju preduzeća „Frukt kompani“ iz Bijeljine sa liste izvoznika za Rusku Federaciju.

„Frukt kompani“ je bio na listi izvoznika za Rusiju, a koja se vodi u ovom ministarstvu.

Iz tog resora Vlade RS-a su potvrdili da će sutra o ovoj odluci obavijestiti i Upravu za zaštitu bilja BiH od koje očekuje da donese Rješenje o brisanju sa liste izvoznika ovog preduzeća za Rusku Federaciju, koju vodi, i za šta je nadležna Uprava za zaštitu bilja BiH.

Ruska Federacija zabranila je uvoz jabuka iz BiH, navodeći da je jedna kompanija iz Bijeljine prepakivala za izvoz u tu zemlju jabuke iz Poljske, a certifikat za sporne jabuke izdala je fitosanitarna inspekcija u Brčko Distriktu.

Nezvanično, u pitanju je „Frukt kompani” iz Bijeljine, koja je izvozila sporne jabuke za rusko tržište.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik