Unapređenje saradnje sa Albanijom u oblasti turizma

Bez autora
Jan 22 2018

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić razgovarao je danas sa ministrom turizma Albanije Blendijem Klosijem o daljim koracima za unapređenje saradnje dveju zemalja u oblasti turizma, kao i o kreiranju zajedničke ponude. Na sastanku je postignut dogovor o tome da u najskorijoj budućnosti bude potpisan sporazum o saradnji u oblasti turizma između Srbije i Albanije, koji će biti osnova za jačanje bilateralnih odnosa u ovoj privrednoj grani, ali i za zajednički nastup na trećim tržištima. Ljajić i Klosi su zaključili da dve zemlje, kao i čitav region Zapadnog Balkana, moraju raditi na kreiranju zajedničkog turističkog proizvoda, u cilju privlačenja gostiju sa dalekih tržišta, pre svega iz Kine, Indije i Irana.

Unapređenje saradnje sa Albanijom u oblasti turizmaPotpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić razgovarao je danas sa ministrom turizma Albanije Blendijem Klosijem o daljim koracima za unapređenje saradnje dveju zemalja u oblasti turizma, kao i o kreiranju zajedničke ponude.

Na sastanku je postignut dogovor o tome da u najskorijoj budućnosti bude potpisan sporazum o saradnji u oblasti turizma između Srbije i Albanije, koji će biti osnova za jačanje bilateralnih odnosa u ovoj privrednoj grani, ali i za zajednički nastup na trećim tržištima.

Ljajić i Klosi su zaključili da dve zemlje, kao i čitav region Zapadnog Balkana, moraju raditi na kreiranju zajedničkog turističkog proizvoda, u cilju privlačenja gostiju sa dalekih tržišta, pre svega iz Kine, Indije i Irana.

S tim u vezi, u maju ove godine, u Tirani će biti organizovan regionalni skup ministara zaduženih za oblast turizma, na kojem će se definisati zajednički nastup prema turistima sa udaljenih tržišta, navodi se u saopštenju Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik