U Onogoštu će proizvoditi domaće pivo

Bez autora
Jan 29 2018

Kompanija Komp komerc nakon otvaranja lounge bara uskoro će otvoriti i kraft pivaru u nikšićkom hotelu "Onogošt", najavio je osnivač i izvršni direktor kompanije Ranko Jovović. On je kazao da će to biti dodatna turistička ponuda grada gdje će turisti moći obići pivaru i degustirati domaće pivo. Jovović je objasnio da će kapacitet aparature za proizvodnju piva biti u startu hiladu litara proizvodnje dnevno sa mogućnošću povećanja na tri hiljade. Našli smo kvalitetnu vodu ispod hotela. Napravili smo dvije bušotine sa kapacitetom 18 litara u sekundi i ta voda je veoma dobrog kvaliteta što je osnova za dobro pivo. Inače, kao firma koja se bavi distribucijom dosta programa imali smo prilike da vani vidimo kako to funkcioniše, kazao je Jovović.

U Onogoštu će proizvoditi domaće pivoKompanija Komp komerc nakon otvaranja lounge bara uskoro će otvoriti i kraft pivaru u nikšićkom hotelu "Onogošt", najavio je osnivač i izvršni direktor kompanije Ranko Jovović.

On je kazao Pobjedi da će to biti dodatna turistička ponuda grada gdje će turisti moći obići pivaru i degustirati domaće pivo.

Jovović je objasnio da će kapacitet aparature za proizvodnju piva biti u startu hiladu litara proizvodnje dnevno sa mogućnošću povećanja na tri hiljade.

"Našli smo kvalitetnu vodu ispod hotela. Napravili smo dvije bušotine sa kapacitetom 18 litara u sekundi i ta voda je veoma dobrog kvaliteta što je osnova za dobro pivo. Inače, kao firma koja se bavi distribucijom dosta programa imali smo prilike da vani vidimo kako to funkcioniše", kazao je Jovović.

On je rekao da su zaposlili tehnologe i da prave saradnju sa univerzitetom UDG u dijelu pivarstva.

"Želimo da to dignemo na naučno tehnološki nivo. Mislim da je budućnost u tim malim kraft pivarama", ocijenio je Jovović.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik