Novi rizorti zaposliće najmanje 450 ljudi

Bez autora
Jan 30 2018

Otvaranje renoviranih kapaciteta Iberostar grupe, hotela Riviera u Njivicama i Vile Jadran u Perastu, predstavlja važan iskorak u obogaćivanju turističke ponude, u koje će zaposliti najmanje 450 ljudi, ocijenili su premijer Duško Marković i predstavnici te turističke grupacije. Marković je, nakon obilaska gradilišta hotela Riviera i Vile Jadran konstatovao da radovi odlično napreduju i kazao da je zadovoljan činjenicom da će država već u ovogodišnjoj ljetnoj turističkoj sezoni nastupiti sa dva nova prestižna rizorta na primorju – jednim sa četiri i jednim sa pet međunarodnih zvjezdica. On je posebno istakao važnost otvaranja novih radnih mjesta koje ti projekti podrazumijevaju kao i ukupno unaprijeđenje kvaliteta i nivoa crnogorske turističke ponude.

Novi rizorti zaposliće najmanje 450 ljudiOtvaranje renoviranih kapaciteta Iberostar grupe, hotela Riviera u Njivicama i Vile Jadran u Perastu, predstavlja važan iskorak u obogaćivanju turističke ponude, u koje će zaposliti najmanje 450 ljudi, ocijenili su premijer Duško Marković i predstavnici te turističke grupacije.

Marković je, nakon obilaska gradilišta hotela Riviera i Vile Jadran konstatovao da radovi odlično napreduju i kazao da je zadovoljan činjenicom da će država već u ovogodišnjoj ljetnoj turističkoj sezoni nastupiti sa dva nova prestižna rizorta na primorju – jednim sa četiri i jednim sa pet međunarodnih zvjezdica.

On je, kako je saopšteno iz Vladine Službe za odnose sa javnošću, posebno istakao važnost otvaranja novih radnih mjesta koje ti projekti podrazumijevaju kao i ukupno unaprijeđenje kvaliteta i nivoa crnogorske turističke ponude.

Potpredsjednica Iberostar grupe, kćerka vlasnika Iberostara Sabiba Fluxà, kazala je da Iberostar grupa, čije je sjetište na Majorki, u Španiji, i koja ima više od stotinu hotela u 18 država širom svijeta sada obogaćuje ponudu rizortima u Crnoj Gori koja je zasigurno jedna od njihovih najvažnijih destinacija u predstojećem periodu.

„Veoma smo uzbuđeni zbog toga jer investiramo sa našim lokalnim partnerom. Planiramo da širimo poslovanje i na drugim destinacijama u Crnoj Gori“, rekla je Fluxa.

Menadžment Iberostar grupe ocijenio je da dva nova hotela podrazumijevaju otvaranje najmanje 450 novih radnih mjesta već ove turističke sezone.Marković je tokom sastanka sa menadžmentom Iberostar grupe ponovio punu spremnost Vlade da izađe u susret renomiranim investitorima pri čemu je posebno naveo važnost dva projekta Iberostara budući da su oba pokrenuta za vrijeme mandata ove Vlade kada se Marković sastao sa jednim od vlasnika Iberostara, Miguelom Fluxà Rossellóm.

Tokom sastanka predstavnici Iberostar grupe informisali su Markovića o predstojećim razvojnim planovima koji uključuju posvećenost održivom razvoju i edukaciji kadrova.

Sa Markovićem, sastancima su prisustvovali i ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović, direktor Morskog dobra Predrag Jelušić i generalni direktor Direktorata Glavnog državnog arhitekte, Dušan Vuksanović.

Hotelska grupa Iberostar posjeduje više od 100 hotela sa 33,5 hiljada soba u 30 država i više od 40 destinacija širom svijeta među kojima odnedavno i hotel Riviera u Njivicama čije je otvaranje planirano za maj naredne godine.

Grupa koja zapošljava oko 27 hiljada ljudi godišnje ostvari više od dvije milijarde eura prometa. Fluxà Rosselló je 581. na Forbesovoj listi, a u Španiji četvrti po bogastvu koje se procjenjuje na 4,4 milijarde eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik