Kriptovalute nezadrživo tonu

Bez autora
Feb 04 2018

Kriptovalute su nastavile da padaju, pri čemu su neke od najvećih oslabile za više od 20 odsto, a bitkoin je skliznuo ispod 8.000 dolara, zabeleživši jednu od najgorih nedelja od 2013. godine jer su investitori, u strahu od globalnih regulatornih restrikcija, krenuli u rasprodaju.Ovonedeljni pad cena znači da je ukupna tržišna vrednost kriptovaluta spala na 385 milijardi dolara, što je upola manji nivo od onog zabeleženog u januaru. Bitkoin, najveća i najpoznatija digitalna valuta pala je danas na dvomesečni minimum od 7.910 dolara na berzi Bitstamp u Luksemburgu. Ove nedelje je bitkoin oslabio za više od 30 procenata.

Kriptovalute nezadrživo tonuKriptovalute su nastavile da padaju, pri čemu su neke od najvećih oslabile za više od 20 odsto, a bitkoin je skliznuo ispod 8.000 dolara, zabeleživši jednu od najgorih nedelja od 2013. godine jer su investitori, u strahu od globalnih regulatornih restrikcija, krenuli u rasprodaju.

Ovonedeljni pad cena znači da je ukupna tržišna vrednost kriptovaluta spala na 385 milijardi dolara, što je upola manji nivo od onog zabeleženog u januaru, prema podacima portala Coinmarketcap.com, prenosi agencija Rojters.

Bitkoin, najveća i najpoznatija digitalna valuta pala je danas na dvomesečni minimum od 7.910 dolara na berzi Bitstamp u Luksemburgu. Ove nedelje je bitkoin oslabio za više od 30 procenata.

Druga i treća najveća virtualna valuta, etereum i ripl, izgubile su na vrednosti 23 odsto, odnosno 31 procenat respektivno u poslednja 24 sata, navodi se na portalu Coinmarketcap.com.

Indija je u četvrtak objavila da će iskoreniti korišćenje kriptovaluta, pridruživši se tako Kini i Južnoj Koreji u obećanjima da će zabraniti funkcionisanje ovih tržišta u povoju na kojima su cene eksplodirale poslednjih godina.

Društvena mreža Fejsbuk je saopštila ove nedelje da će zabraniti reklame za kriptovalute na svom veb sajtu, jer su mnoge od njih bile povezane s obmanjujućim promotivnim praksama, dok su američki regulatori poslali sudske pozive dvojici najvećih svetskih igrača na tržištu vitruelnih valuta - Bitfineku i Teteru.

Hakerski upad na japansku berzu digitalnih valuta prošle nedelje, u kom su hakovana sredstva u vrednosti 530 miliona dolara, takođe je obnovio zabrinutost investitora u pogledu bezbednosti te industrije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik