Vlada plaća Grcima 40 miliona dolara za dug RTB Bor

Bez autora
Feb 06 2018

Predstavnici grčke kompanije Mitilineos potpisali su konačni dogovor o poravnanju sa Vladom Srbije u visini od 40 miliona dolara, koliko je i odredio Međunarodni arbitražni sud vezano za dug RTB-a Bor. Prema saopštenju grčke kompanije, sporazum su sa srpske strane potpisali ministri privrede Goran Knežević i rudarstva i energetike Aleksandar Antić. Srpska vlada je predložila, a Mitilineos prihvatio, da kompenzacija bude isplaćena u četiri rate bez kamate, a poslednja u decembru ove godine.Na ovaj način dve strane su konačno rešile 15-godišnji spor i stvorile sve preduslove da se Mitilineos ubrzo vrati na srpsko tržište.

Vlada plaća Grcima 40 miliona dolara za dug RTB BorVlada plaća Grcima 40 miliona dolara za dug RTB Bor Predstavnici grčke kompanije Mitilineos potpisali su danas konačni dogovor o poravnanju sa Vladom Srbije u visini od 40 miliona dolara, koliko je i odredio Međunarodni arbitražni sud vezano za dug RTB-a Bor.

Prema saopštenju grčke kompanije, sporazum su sa srpske strane potpisali ministri privrede Goran Knežević i rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

Srpska vlada je predložila, a Mitilineos prihvatio, da kompenzacija bude isplaćena u četiri rate bez kamate, a poslednja u decembru ove godine.

Na ovaj način dve strane su konačno rešile 15-godišnji spor i stvorile sve preduslove da se Mitilineos ubrzo vrati na srpsko tržište, navodi se u saopštenju grčke kompanije.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik