Prodaju preostalu imovinu DKP-a

Bez autora
Feb 07 2018

Ministarstvo finansija objavilo je javni poziv za prodaju 39 pokretnih stvari, uglavnom mašina, kao i tri automobila koji se nalaze u staroj fabrici Duvanskog kombinata Podgorica. Na prodaju su, između ostalog, ponuđene mašina za izradu cigareta Protos 70, po cijeni od 262,93 hiljade EUR, mašina za pakovanje FOCKE za 262,8 hiljada eura, kao i linije za pripremu duvana LEGG za 211,25 hiljada eura. Mašina za proizvodnju filter štapića ITM je ponuđena po cijeni od 207,51 hiljadu eura, a parni kotao za 119,77 hiljada eura. Na prodaju su ponuđeni i automobil marke Audi po cijeni od tri hiljade EUR, kao i dva teretna vozila marke Volkswagen po cijeni od 2,6 hiljada, odnosno 2,7 hiljada eura. Prodaja će se obaviti javnim nadmetanjem u prostorijama Ministarstva finansija 28. februara u deset sati.

Prodaju preostalu imovinu DKP-aMinistarstvo finansija objavilo je javni poziv za prodaju 39 pokretnih stvari, uglavnom mašina, kao i tri automobila koji se nalaze u staroj fabrici Duvanskog kombinata Podgorica (DKP).

Na prodaju su, između ostalog, ponuđene mašina za izradu cigareta Protos 70, po cijeni od 262,93 hiljade EUR, mašina za pakovanje FOCKE za 262,8 hiljada eura, kao i linije za pripremu duvana LEGG za 211,25 hiljada eura.

Mašina za proizvodnju filter štapića ITM je ponuđena po cijeni od 207,51 hiljadu eura, a parni kotao za 119,77 hiljada eura.

Na prodaju su ponuđeni i automobil marke Audi po cijeni od tri hiljade EUR, kao i dva teretna vozila marke Volkswagen (VW) po cijeni od 2,6 hiljada, odnosno 2,7 hiljada eura.

Prodaja će se obaviti javnim nadmetanjem u prostorijama Ministarstva finansija 28. februara u deset sati.

Pravo učešća imaju preduzeća i građani koji uplate depozit od pet odsto od početne cijene prodaje pojedinačno, za svaku pokretnu stvar, odnosno automobil, za koju podnesu prijavu za javno nadmetanje.

Postupak javnog nadmetanja se završava ako nijedan od učesnika ni na treći poziv ne ponudi veću cijenu od do tada ponuđene, pojedinačno za pokretnu stvar, odnosno automobile za koju su podnijeli prijavu za učešće na javnom nadmetanju.

U tom slučaju, kupcem se proglašava učesnik koji je prvi ponudio najveću postignutu cijenu.

Smatraće se da su ispunjeni uslovi za održavanje javnog nadmetanja, ako u naznačeno vrijeme pristupi makar jedan učesnik koji ponudi iznos početne cijene za pokretnu stvar odnosno automobile za koje je zainteresovan.

Učesnik koji ponudi najveću cijenu proglašava se kupcem, a njegova ponuda smatraće se prihvaćenom.

Kupac je dužan da kupoprodajnu cijenu uplati u roku od osam dana od javnog nadmetanja, kao i da sa Ministarstvom finansija zaključi ugovor o kupoprodaji automobila najkasnije osam dana od uplate kupoprodajne cijene.

Kupac je dužan da sa Ministarstvom finansija zaključi ugovor o kupoprodaji pokretnih stvari čija je pojedinačna cijena veća od tri hiljade EUR u roku od osam dana od njene uplate, dok će za sredstva i mašine čija je cijena manja od tri hiljade EUR, Komisija za prodaju državne imovine, izdati odgovovarajuću potvrdu o kupoprodaji.

Ukoliko kupac ne uplati kupoprodajnu cijenu ili ne zaključi ugovor o kupoprodaji u predviđenim rokovima, gubi pravo na povraćaj depozita, a prodavac ima pravo da zaključi ugovor o kupoprodaji sa drugim ponuđačem javnog nadmetanja koji je ponudio drugu najveću cijenu.

Uplaćeni depozit će se vratiti ostalim učesnicima u roku od osam dana od javnog nadmetanja, a depozit izabranog ponuđača se zadržava i uračunava u kupoprodajnu cijenu.

Zainteresovani mogu pogledati pokretne stvari i automobile, koji su predmet prodaje svakog radnog dana, od ponedjeljka do 23. februara od deset do 14 sati.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik