"Carine" prave hotel u centru Podgorice

Bez autora
Feb 07 2018

Kompanija "Carine" podgoričkog biznismena Cedomira Popovića namjerava da rekonstruiše postojeći objekat na uglu Ulice slobode i Bokeške u hotel sa četiri zvjezdice. Riječ o objektu u kojem je sada restoran te kompanije. Idejno rješenje je uradio arhitekta Nikola Drakić, a dobilo je saglasnost v.d. glavnog državnog arhitekte Dušana Vuksanovića. Objekat je oivičen ulicama Slobode i Bokeškom sa jedne strane, a sa druge strane je u kontaktu sa dvorišnim objektima koji izlaze na Hercegovačku i Njegoševu ulicu. Planirano je da ukupna bruto površina objekta bude 2.186 metara kvadratnih. Orjentacija hotela je takva da su tri fasadne strane slobodne, dok je četvrta jugoistočna djelimično zaklonjena postojećim poslovnim objektom do prvog sprata, a dvije novoplanirane etaže, prizemlje, dva sprata i potkrovlje gledaju na krov i postojeće stambene jedinice objekta u Ulici slobode.

Kompanija "Carine" podgoričkog biznismena Cedomira Popovića namjerava da rekonstruiše postojeći objekat na uglu Ulice slobode i Bokeške u hotel sa četiri zvjezdice. Riječ o objektu u kojem je sada restoran te kompanije.

Idejno rješenje je uradio arhitekta Nikola Drakić, a dobilo je saglasnost v.d. glavnog državnog arhitekte Dušana Vuksanovića, piše Pobjeda.

Objekat je oivičen ulicama Slobode i Bokeškom sa jedne strane, a sa druge strane je u kontaktu sa dvorišnim objektima koji izlaze na Hercegovačku i Njegoševu ulicu.

Planirano je da ukupna bruto površina objekta bude 2.186 metara kvadratnih. Orjentacija hotela je takva da su tri fasadne strane slobodne, dok je četvrta jugoistočna djelimično zaklonjena postojećim poslovnim objektom do prvog sprata, a dvije novoplanirane etaže, prizemlje, dva sprata i potkrovlje gledaju na krov i postojeće stambene jedinice objekta u Ulici slobode.

Planirano je da "glavna" fasada hotela gleda na dvorišni dio kvarta F gdje je planirana kolsko-pješačka saobraćajnica koja će spajati Hercegovačku sa Njegoševom ulicom, sa kojom će objekat biti u neposrednom kontaktu preko prizemlja hotela i gdje se nalazi glavni ulaz.

Na prvom i drugom spratu, kao i u potkrovlju planirano je deset soba i studio apartman po etaži, odnosno ukupno 33 smještajne jedinice.

U prizemlju se pored postojećih poslovnih prostora namjene ugostiteljstva i trgovine formira glavni ulaz u hotel, sa recepcijom, holom i trgovinom za goste hotela.

Postojeći restoran sa pratećim sadržajima u prizemlju će biti rekonstruisan i adaptiran za potrebe hotela. Projektom rekonstrukcije novoplanirani objekat svojim položajem i arhitektonikom pokušava da se nadoveže na postojeći stambeno-poslovni objekat poznatiji kao Drina Goražde.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik