Rad na određeno vreme u Nemačkoj skraćen na 18 meseci

Bez autora
Feb 08 2018

Nemački konzervativci i Socijaldemokrate saglasili su se da rok ugovora o radu na određeno vreme koji poslodavci mogu da sklapaju bez obrazloženja smanje na 18 meseci sa dosadašnjih 24 meseca, izjavio je jedan neimenovani izvor upoznat sa koalicionim pregovorima.SPD je obećao ranije da će smanjiti rok ugovora o radu na određeno vreme kako bi zaposleni dobili veću sigurnost. Toj meri su se, međutim, usprotivili konzervativci nemačke kancelarke Angele Merkel, tvrdeći da ona ograničava fleksibilnost u zapošljavanju i otpuštanju radnika, koja je kompanijama potrebna da bi ostale konkurentne.

Rad na određeno vreme u Nemačkoj skraćen na 18 meseciNemački konzervativci i Socijaldemokrate (SPD) saglasili su se danas da rok ugovora o radu na određeno vreme koji poslodavci mogu da sklapaju bez obrazloženja smanje na 18 meseci sa dosadašnjih 24 meseca, izjavio je jedan neimenovani izvor upoznat sa koalicionim pregovorima.

SPD je obećao ranije da će smanjiti rok ugovora o radu na određeno vreme kako bi zaposleni dobili veću sigurnost.

Toj meri su se, međutim, usprotivili konzervativci nemačke kancelarke Angele Merkel, tvrdeći da ona ograničava fleksibilnost u zapošljavanju i otpuštanju radnika, koja je kompanijama potrebna da bi ostale konkurentne, javlja agencija Rojters,a prenosi Tanjug.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik