U toku pripreme za koncesiju

Bez autora
Feb 08 2018

U kompaniji Luka Kotor su u toku pripreme za primjenu zakonske regulative koja se odnosi na buduću koncesiju nad operativnom obalom i lučkim akvatorijumom, saopštio je potpredsjednik kotorske Opštine, Milivoje Samardžić. On je kazao da se za dugoočekivanu koncesiju pribavljaju potrebni planovi i dozvole kako bi u kompaniji, u većinskom vlasništvu grada, bili spremni za tender i gazdovanje njegovim najznačajnijim resursom. Pripremaju se plan štićenih objekata i procjena plana bezbjednosti, kao dio budućeg plana bezbjednosti na području luke Kotor, što je sastavni dio dokumentacije za učešće na tenderu. U kompaniji to rade vrlo stručno i detaljno i mislim da će kvalitet obezbijediti dobijanje koncesionog prava, rekao je Samardžić.

U toku pripreme za koncesijuU kompaniji Luka Kotor su u toku pripreme za primjenu zakonske regulative koja se odnosi na buduću koncesiju nad operativnom obalom i lučkim akvatorijumom, saopštio je potpredsjednik kotorske Opštine, Milivoje Samardžić.

On je kazao da se za dugoočekivanu koncesiju pribavljaju potrebni planovi i dozvole kako bi u kompaniji, u većinskom vlasništvu grada, bili spremni za tender i gazdovanje njegovim najznačajnijim resursom.

„Pripremaju se plan štićenih objekata i procjena plana bezbjednosti, kao dio budućeg plana bezbjednosti na području luke Kotor, što je sastavni dio dokumentacije za učešće na tenderu. U kompaniji to rade vrlo stručno i detaljno i mislim da će kvalitet obezbijediti dobijanje koncesionog prava", rekao je Samardžić za Radio Kotor.

On smatra da u političkoj javnosti i kod građana i dalje u većini važi nepodijeljen stav da Luku Kotor ne treba dati nekom drugom na gazdovanje, već da taj resurs, koji dovodi na stotine kruzera i stotine hiljada gostiju godišnje, treba ostaviti Kotoru.

Samardžić je najavio da je moguća i kvalitetnija valorizacije risanske luke.

„Iz Morskog dobra, sa kojim imamo jako dobru saradnju, obavijestili su da su napravili novi plan luka za bijelu flotu, gdje je ušla i risanska, do sada luka za teretne brodove. Da bi to bilo obezbijeđeno planira se pontonsko mulo sa 120 vezova, dok bi za građane i dalje ostao onaj dio luke gdje već vezuju barke", kazao je Samardžić.

On je ocijenio da bi valorizacija risanske luke na novi način značila mnogo za turizam i razvoj tog dijela Opštine Kotor.

„Volio bih da stigne ozbiljan investitor, a rezultat valorizacije luke osjetilo bi se i na privođenje namjeni Doma kulture nakon skoro 40 godina. Bio bi to i podsticaj za vlasnike hotela Teuta da rade, kako bi što prije primli nove goste", poručio je Samardžić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik