Garancije za kredite namenjene ženama i mladima u Vojvodini

Bez autora
Feb 11 2018

Regionalna razvojna agencija "Bačka" otvara novi konkurs namenjen ženama i mladima, a reč je o garancijama za kredite. O uslovima i delatnostima za koje se odobravaju objašnjava Milana Popović iz te agencije.Garancijski fond APV objavio je konkurs za odobravanje garancija za obezbeđenje kredita namenjenih finansiranju "start up" programa radno neaktivnih žena i mladih do 35. godine sa teritorije Vojvodine, kaže Popovićeva i dodaje da je osnovni cilj stvaranje preduslova za lakši pristup kreditnim linijama poslovnih banaka.

Garancije za kredite namenjene ženama i mladima u VojvodiniRegionalna razvojna agencija "Bačka" otvara novi konkurs namenjen ženama i mladima, a reč je o garancijama za kredite. O uslovima i delatnostima za koje se odobravaju objašnjava Milana Popović iz te agencije.

"Garancijski fond APV objavio je konkurs za odobravanje garancija za obezbeđenje kredita namenjenih finansiranju "start up" programa radno neaktivnih žena i mladih do 35. godine sa teritorije Vojvodine", kaže Popovićeva i dodaje da je osnovni cilj stvaranje preduslova za lakši pristup kreditnim linijama poslovnih banaka.

Ona ističe da će se po konkursu garantovati za kredite odobrene za nabavku opreme i obrtna sredstva u privrednim delatnostima proizvodnje, prerade, turizma, zanatstva i usluga.

"Za finansiranje obrtnih sredstava može se koristiti najviše 30 odsto odobrenog kredita, a fond će odobravati garancije za kredite odobrene u dinarima ili u evrima", izjavljuje Popovićeva.

Jedna od delatnosti RRA "Bačka" jeste da prati rad Razvojne agencije Srbije kada je reč o obukama i osposobljavanju privrednika, a najveće je interesovanje za obuku početnika u poslovanju.

"Najveći broj građana želi da započne poslovanje u oblasti proizvodnje i obrade, te se s toga te delatnosti najviše kreditiraju", zaključuje Popovićeva.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik