Usvojena odluka o zaduženju 47 miliona evra za autoput Banjaluka-Doboj

Bez autora
Feb 13 2018

Narodna skupština Republike Srpske usvojila je danas po hitnom postupku odluku o prihvatanju zaduženja Srpske prema Evropskoj investicionoj banci za dodatno finansiranje po projektu izgradnje autoputa Banjaluka-Doboj u iznosu od 47 miliona evra, radi obezbjeđenja dodatnih sredstava potrbnih za završetak izgradnje tog autoputa. Usvojen je zaključak, koji su predložili poslanici skupštinske većine, prema kojem se zadužuje Vlada Srpske da u roku ne dužem od 30 dana obavijesti Narodnu skupštinu o visini iznosa vlastitih sredstava koje su "Auto-putevi Republike Srpske" uložili u projekat izgradnje auto-puta Banjaluka-Doboj sa prikazivanjem svih troškova uloženih sredstava. Poslanici su usvojili Zakon o prestanku važenja Zakona o naknadama za korištenje prirodnih resursa u svrhu proizvodnje električne energije po hitnom postupku, jer je usvojen Zakon o izmjenam i dopunama Zakona o koncesijama.

Usvojena odluka o zaduženju 47 miliona evra za autoput Banjaluka-DobojNarodna skupština Republike Srpske usvojila je danas po hitnom postupku odluku o prihvatanju zaduženja Srpske prema Evropskoj investicionoj banci za dodatno finansiranje po projektu izgradnje auto-puta Banjaluka-Doboj u iznosu od 47 miliona evra, radi obezbjeđenja dodatnih sredstava potrbnih za završetak izgradnje tog auto-puta.

Usvojen je zaključak, koji su predložili poslanici skupštinske većine, prema kojem se zadužuje Vlada Srpske da u roku ne dužem od 30 dana obavijesti Narodnu skupštinu o visini iznosa vlastitih sredstava koje su "Auto-putevi Republike Srpske" uložili u projekat izgradnje auto-puta Banjaluka-Doboj sa prikazivanjem svih troškova uloženih sredstava.

Poslanici su usvojili Zakon o prestanku važenja Zakona o naknadama za korištenje prirodnih resursa u svrhu proizvodnje električne energije po hitnom postupku, jer je usvojen Zakon o izmjenam i dopunama Zakona o koncesijama.

Predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović je nakon glasanja okončao drugi dio 23. redovne sjednice i zakazao nastavak zasjedanja za utorak, 20. februar, sa početkom u 10.00 časova.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik