Odobrena registracija novih lijekova

Bez autora
Feb 13 2018

Povjerenstvo za lijekove pri Agenciji za lijekove i medicinska sredstva BiH u posljednjih nešto više od mjesec dana riješila je oko 200 zahtjeva za registraciju novih lijekova koji su čekali mjesecima.Problemi s registracijom lijekova nastali su jer Vijeće ministara BiH nije željelo donijeti odluku na osnovu koje bi Agencija za lijekove i medicinska sredstva plaćala mjesečnu naknadu članovima Povjerenstva za lijekove. Povjerenstvo je od prosinca imalo već dvije sjednice, a u veljači je zakazana i treća. Svi zahtjevi su riješeni, problemi koji su postojali prevaziđeni su i riješeni u skladu sa zakonom, rekli su u Agenciji za lijekove i medicinska sredstva BiH.

Odobrena registracija novih lijekovaPovjerenstvo za lijekove pri Agenciji za lijekove i medicinska sredstva BiH u posljednjih nešto više od mjesec dana riješila je oko 200 zahtjeva za registraciju novih lijekova koji su čekali mjesecima.

Problemi s registracijom lijekova nastali su jer Vijeće ministara BiH nije željelo donijeti odluku na osnovu koje bi Agencija za lijekove i medicinska sredstva plaćala mjesečnu naknadu članovima Povjerenstva za lijekove, pišu Nezavisne novine.

"Povjerenstvo je od prosinca imalo već dvije sjednice, a u veljači je zakazana i treća. Svi zahtjevi su riješeni, problemi koji su postojali prevaziđeni su i riješeni u skladu sa zakonom", rekli su u Agenciji za lijekove i medicinska sredstva BiH.

Nakon što su se pojavili problemi s registracijom novih lijekova, počela su prepucavanja nadležnih. S jedne strane Vijeće ministara BiH smatrao je da Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH treba odrediti visinu naknade članovima Povjerenstva za lijekove, dok su s druge strane u Agenciji za lijekove zauzeli stav da Vijeće ministara BiH treba donijeti podzakonski akt u formi odluke koji definira ta primanja.

Nakon toga održano je nekoliko sastanaka između predstavnika Ministarstva civilnih poslova BiH, Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH i Ured za zakonodavstvo BiH pri Vijeću ministara BiH nakon čega su donesene potrebne odluke i Povjerenstvo za lijekove je počelo s radom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik