Lošinjska plovidba: Prihodi porasli 27 posto

Bez autora
Feb 18 2018

Lošinjska plovidba holding je ostvario konsolidirani dobitak prije poreza u iznosu od 3,29 milijuna kuna. Imateljima kapitala matice pripisan je dobitak u iznosu od 2,84 milijuna kuna, prema nerevidiranom konsolidiranom izvješću objavljenom u srijedu na stranicama Zagrebačke burze. To predstavlja značajan preokret u odnosu na prethodnu godinu kada je društvo poslovalo s gubitkom. Poslovni prihodi su čak 27% viši u odnosu na prethodnu godinu i nadmašili planirane. U 2017. godini obveza poreza za dobit je u visini 368.286 kuna. Djelatnost holdinga je popravak brodova, turizam i ugostiteljstvo, vlasnik je ili suvlasnik poduzeća Lošinjska plovidba - Brodogradilište d.o.o., Lošinjska plovidba – Turizam d.o.o. i Morus alba d.o.o.

Lošinjska plovidba: Prihodi porasli 27 postoLošinjska plovidba holding je ostvario konsolidirani dobitak prije poreza u iznosu od 3,29 milijuna kuna. Imateljima kapitala matice pripisan je dobitak u iznosu od 2,84 milijuna kuna, prema nerevidiranom konsolidiranom izvješću objavljenom u srijedu na stranicama Zagrebačke burze.

To predstavlja značajan preokret u odnosu na prethodnu godinu kada je društvo poslovalo s gubitkom. Poslovni prihodi su čak 27% viši u odnosu na prethodnu godinu i nadmašili planirane. U 2017. godini obveza poreza za dobit je u visini 368.286 kuna.

Djelatnost holdinga je popravak brodova, turizam i ugostiteljstvo, vlasnik je ili suvlasnik poduzeća Lošinjska plovidba - Brodogradilište d.o.o. (100 posto), Lošinjska plovidba – Turizam d.o.o. (100 posto) i Morus alba d.o.o. (82,50 posto). Sva poduzeća unutar holdinga poslovala su pozitivno.

Najveći dio zarade ostvario je Turizam ( 1,23 milijuna kuna), slijedi Morus alba ( 1,14 milijuna kuna), dok je konsolidirano Brodogradilište ostvarilo dobitak u iznosu od 436.953 kuna.Lošinjska plovidba  je nedavno najavila tri velika projekta u Malom Lošinju.

Radi se o izgradnji novog hotela na Rujnici, razvojem nautičko-servisnog centra na području marine Privlaka i brodogradilišta Lošinj te s ulaganjem u kampove Lopari i Rapoća u Nerezinama. Ukupna vrijednost tih investicija procijenjuje se na 60 milijuna eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik