Valamar Riviera povećava plaće 11,5%

Bez autora
Feb 19 2018

Nakon predstavljanja “Valamar jamstva” prema kojemu će od 1. travnja 2018. godine svi zaposlenici društva koji rade puno radno vrijeme imati zajamčena neto primanja od minimalno 5000 do 7500 kuna, Valamar Riviera, jedna od najvećih turističkih kompanija u Hrvatskoj, danas je u dogovoru sa socijalnim partnerima objavila rast osnovica plaća za sve zaposlenike te koeficijenata plaća osnovnih zanimanja u 2018. godini. U dogovoru sa Sindikatom turizma i usluga Hrvatske te Sindikatom Istre, Kvarnera i Dalmacije Valamar Riviera će tijekom 2018. godine povisiti ukupne plaće za 11,5 posto, s fokusom na povećanje plaća osnovnih zanimanja kao što su kuhari, konobari, spremačice, recepcioneri, sobarice te niz drugih. Osnovica plaće povisit će se za sve zaposlenike društva ukupno četiri posto u 2018. godini i to u dva navrata – u lipnju i prosincu.

Valamar Riviera povećava plaće 11,5%Nakon predstavljanja “Valamar jamstva” prema kojemu će od 1. travnja 2018. godine svi zaposlenici društva koji rade puno radno vrijeme imati zajamčena neto primanja od minimalno 5000 do 7500 kuna, Valamar Riviera, jedna od najvećih turističkih kompanija u Hrvatskoj, danas je u dogovoru sa socijalnim partnerima objavila rast osnovica plaća za sve zaposlenike te koeficijenata plaća osnovnih zanimanja u 2018. godini.

U dogovoru sa Sindikatom turizma i usluga Hrvatske (STUH) te Sindikatom Istre, Kvarnera i Dalmacije (SIKD) Valamar Riviera će tijekom 2018. godine povisiti ukupne plaće za 11,5 posto, s fokusom na povećanje plaća osnovnih zanimanja kao što su kuhari, konobari, spremačice, recepcioneri, sobarice te niz drugih.

Osnovica plaće povisit će se za sve zaposlenike društva ukupno četiri posto u 2018. godini i to u dva navrata – u lipnju i prosincu. Također, sedam i pol posto ukupne mase plaća dodatno će se uložiti u povećanje plaća osnovnih zanimanja kao što su zanimanja kuhara, konobara, spremačica, recepcionara, sobarica i niza drugih. Radi se o ulaganjima od preko dvadeset milijuna kuna.

“Oko 30 posto ulaganja predstavljaju porezne olakšice, a ostalo su direktna ulaganja u povećanje materijalnih prava radnika. Valamar je i posljednjih godina u skladu sa svojom razvojnom strategijom progresivno povećavao osnovnu plaću svojih zaposlenika te je prosječna plaća u Valamaru za 2017. godinu bila veća za 20 posto od prosjeka turističkog sektora u Hrvatskoj”, navedeno je u priopćenju​.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik