Srbija zemlja partner na Sajmu turizma u Bugarskoj

Bez autora
Feb 19 2018

Pomoćnik ministra za turizam Renata Pindžo učestvovala je u ceremoniji svečanog otvaranja Međunarodnog sajma turizma The Holiday & Spa Expo koji je održan u Sofiji od 14-16. februara 2018. godine. Republika Srbija je prva zemlja partner na ovom sajmu koja ima tradiciju učestvovanja dugu 35 godina. Pindžo se, kao predstvanik zemlje partnera obratila medijima tokom veoma posećene konferencije za novinare koju je organizovala Turistička organizacija Srbije. Turistička organizacija Srbije tokom ove manifestacije promovisala je celokupne turističke potencijale zemlje sa akcentom na banjski i planinski turizam, kao i na city break ponudu. U okviru predstavljanja Srbije kao turističke destinacije učestvovalo je 27 lokalnih turističkih organizacija, turističkih agencija i hotela koji su predstavili bogatu turističku ponudu naše zemlje.

Srbija zemlja partner na Sajmu turizma u BugarskojPomoćnik ministra za turizam Renata Pindžo učestvovala je u ceremoniji svečanog otvaranja Međunarodnog sajma turizma The Holiday & Spa Expo koji je održan u Sofiji od 14-16. februara 2018. godine.

Republika Srbija je prva zemlja partner na ovom sajmu koja ima tradiciju učestvovanja dugu 35 godina.

Pindžo se, kao predstvanik zemlje partnera obratila medijima tokom veoma posećene konferencije za novinare koju je organizovala Turistička organizacija Srbije.

Turistička organizacija Srbije tokom ove manifestacije promovisala je celokupne turističke potencijale zemlje sa akcentom na banjski i planinski turizam, kao i na city break ponudu.

U okviru predstavljanja Srbije kao turističke destinacije učestvovalo je 27 lokalnih turističkih organizacija, turističkih agencija i hotela koji su predstavili bogatu turističku ponudu naše zemlje.

Drugog dana sajma, Pindžo je zajedno sa ministarkom turizma Republike Bugarske Nikolinom Angelkovom, otvorila Međunarodni okrugli sto na temu ,,Digitalna transformacija u turizmu”, u organizaciji Ministarstva turizma Republike Bugarske.

U okviru ovog okruglog stola održana je i panel diskusija na temu ,,Novi ekonomski modeli i digitalna kultura – faktori budućeg razvoja turizma”.

Prema zvaničnim podacima Republičkog zavoda za statistiku, u 2017. godini u Srbiji je boravilo 91.233 turista iz Bugarske, koji su ostvarili 148.823 noćenja, što je 2 odsto više nego u 2016. godini.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik