Konkurs za četiri člana Komisije za javne nabavke

Bez autora
Feb 20 2018

Skupštinski odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava, doneo je danas odluku o pokretanju postupka za izbor četiri člana Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki.Aleksandra Tomić, predsednica Odbora, obavestila je članove odbora da mandat četiri člana Komisije ističe 1. aprila i da je Zakonom o javnim nabavkama propisano da nove bira parlament na predlog Odbora za finansije. Ona je istakla da će javni konkurs za članove Komisije biti objavljen u Službenom glasniku i listu "Politika", a važiće 30 dana od dana objavljivanja.

Konkurs za četiri člana Komisije za javne nabavkeSkupštinski odbor za finansije, republički budžet i kontrolu trošenja javnih sredstava, doneo je danas odluku o pokretanju postupka za izbor četiri člana Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki.

Aleksandra Tomić, predsednica Odbora, obavestila je članove odbora da mandat četiri člana Komisije ističe 1. aprila i da je Zakonom o javnim nabavkama propisano da nove bira parlament na predlog Odbora za finansije.

Ona je istakla da će javni konkurs za članove Komisije biti objavljen u Službenom glasniku i listu "Politika", a važiće 30 dana od dana objavljivanja.

Na konstataciju poslanika Srpske radikalne stranke (SRS) Zorana Krasića da je Srbiji potreban novi Zakon o javnim nabavkama, reagovao je Veroljub Arisić iz Srpske napredne stranke (SNS) koji smatra da Srbija trenutno ima najbolji zakon u regionu.

Naveo je da je zahvaljujući Zakonu o javnim nabavkama, Republički fond za zdravstveno osiguranje uštedeo 350 miliona evra.

- Zbog ovog zakona napravljene su uštede u Srbiji u svim oblastima. Smanjen je javni dug, zbog toga imamo izvore finansiranja za javne radove i manji je pritisak na budžet - rekao je Arsić na sednici Odbora za finansije.

Govoreći o konkursu koji će biti objavljen za izbor četiri člana Komisije, Arsić je naveo da će taj konkurs pripremiti stručne službe i da će to biti prilika da se sagleda šta su članovi kojima ističe mandat do sada uradili, jer veruje da će se ponovo kandidovati.

- To će biti prilika da se vidi da li je Odbor bio u pravu što ih je predložio. Gledaju se samo rezultati - poručio je Arsić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik