Od 100 autobuskih stanica samo 5 dobilo licencu

Bez autora
Feb 21 2018

Ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je da je u Srbiji od 100 autobuskih stanica samo pet dobilo licencu i ispunilo zakonom propisane obaveze.Ostali nisu ispunili svoje obaveze i dobili su tačnu informaciju šta treba da urade da bi mogli da dobiju licencu. Oni mogu da funkcionišu sa privremenom dozvolom, zato što su su podneli zahtev, ali su u obavezi da u što kraćem roku te uslove ispune. Ona je rekla da su pre dve godine donete izmene zakona, koji je propisao da autobuske stanice do 19. februara ove godine podnesu zahtev za licencu i ispune uslove.

Od 100 autobuskih stanica samo 5 dobilo licencuMinistarka građevinarstva Zorana Mihajlović izjavila je da je u Srbiji od 100 autobuskih stanica samo pet dobilo licencu i ispunilo zakonom propisane obaveze.

"Ostali nisu ispunili svoje obaveze i dobili su tačnu informaciju šta treba da urade da bi mogli da dobiju licencu. Oni mogu da funkcionišu sa privremenom dozvolom, zato što su su podneli zahtev, ali su u obavezi da u što kraćem roku te uslove ispune", rekla je Mihajlovićeva novinarima.

Ona je rekla da su pre dve godine donete izmene zakona, koji je propisao da autobuske stanice do 19. februara ove godine podnesu zahtev za licencu i ispune uslove.

Kako je objasnila, iako su imali dve godine za to, tek sada su počeli da podnose zahteve i to nepotpune.

Mihajlovićeva je dodala da je cilj da građani znaju tačan red vožnje, ko ih vozi, po kojim cenama i kakvim autobusima i dodala da pozivni centar za potrebne informacije treba da urade gradovi i opštine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik