Hoše najavio investiciju u fabriku slastica

Bez autora
Feb 22 2018

Hoše komerc d.o.o. Sarajevo, jedan od najstarijih trgovačkih lanaca u Bosni i Hercegovini, uspješno je poslovao u protekloj 2017. godini sa realiziranim neto prihodom većim od 65 miliona KM. Usporedbe radi, prošle godine ukupan prihod je bio veći od 64 miliona KM, a zabilježeno je i blago povećanje realizacije u odnosu na 2016. sa stabilnim poslovanjem sva tri poslovna segmenta kompanije, maloprodaje, proizvodnje i veleprodaje. Rast prihoda zabilježen je i kod brendova Bony, Merka i Naše mlijeko, kao i u distribuciji brenda Meggle, čime je Hoše komerc nastavio razvijati vlastitu proizvodnju, tržišne kapacitete i promovirati domaću privredu. Ispunili smo naše ciljeve, postigli smo sada već dugoročnu stabilnost i kontinuitet u razvoju. Na to su najviše uticale mjere koje smo najavili početkom prošle godine, a koje su bile usmjerene na podizanje razine kvaliteta usluge, educiranje uposlenih, standardizaciju, te inovacija kao što su program odjela Delikates i gotovih jela, itd., izjavio je Izet Bozalija, direktor kompanije Hoše komerc.

Hoše najavio investiciju u fabriku slasticaHoše komerc d.o.o. Sarajevo, jedan od najstarijih trgovačkih lanaca u Bosni i Hercegovini, uspješno je poslovao u protekloj 2017. godini sa realiziranim neto prihodom većim od 65 miliona KM.

Usporedbe radi, prošle godine ukupan prihod je bio veći od 64 miliona KM, a zabilježeno je i blago povećanje realizacije u odnosu na 2016. sa stabilnim poslovanjem sva tri poslovna segmenta kompanije, maloprodaje, proizvodnje i veleprodaje.

Rast prihoda zabilježen je i kod brendova Bony, Merka i Naše mlijeko, kao i u distribuciji brenda Meggle, čime je Hoše komerc nastavio razvijati vlastitu proizvodnju, tržišne kapacitete i promovirati domaću privredu.

“Ispunili smo naše ciljeve, postigli smo sada već dugoročnu stabilnost i kontinuitet u razvoju. Na to su najviše uticale mjere koje smo najavili početkom prošle godine, a koje su bile usmjerene na podizanje razine kvaliteta usluge, educiranje uposlenih, standardizaciju, te inovacija kao što su program odjela Delikates i gotovih jela, itd.”, izjavio je Izet Bozalija, direktor kompanije Hoše komerc.

Kao kompanija kojoj je stalo do razvoja domaće proizvodnje, Hoše komerc je i prošle godine preuzeo jednu od uloga najsnažnijeg promotora u kampanji Kupujmo domaće, uloživši napore da domaći kvalitetni brandovi na jedan inovativan način kroz Hoše BH. korpu dobiju dodatne pozicije i posebne uvjete u Hoše marketima. Da se radi o izuzetno uspješnom projektu govori podatak da su kod pojedinih domaćih proizvoda koji su bili pozicionirani u BH. korpi zabilježena povećanja indeksa prodaje i do 100 posto.

“Nastavljamo sa širenjem asortimana i pri tome ćemo uz vrhunski kvalitet i najbolju cijenu nastojati šansu dati domaćim proizvođačima. U 2018. godini već smo krenuli sa novim načinom komunikacije sa kupcima i našim fanovima, pri čemu se koristimo kako novim digitalnim, tako i tradicionalnim kanalima komuniciranja. Želimo uspostaviti snažniju interakciju sa našim vjernim potrošačima, a planirali smo i mnogo poklona, nagrada i iznenađenja. Također, u planu je realizacija jedne značajne investicije u proizvodnju, čime ćemo značajno proširiti naše proizvodne kapacitete uvođenjem novog asortimana proizvoda. Radi se o fabrici slastica koja će sa aspekta procesa proizvodnje, kvaliteta, standarda i tehnologije biti jedna od najmodernijih u ovom dijelu regije”, kazao je Bozalija.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik