Siemens Gamesa će izgraditi 18 turbina za vjetroelektranu kod Tomislavgrada

Bez autora
Feb 22 2018

Španjolska tvrtka Siemens Gamesa postisala je ugovor s bh. tvrtkom F.L. Wind o izgradnji vjetroelektrane Jelovača kod Tomislavgrada ukupne snage 36 MW. Nakon izgradnje vjetroelektrane Mesihovina u režiji Elektroprivrede HZ HB, Jelovača će biti druga elektrana takve vrste u našoj zemlji. Naime, Siemens Gamesa će izgraditi turbine tipa G97-2.0 MW te će ih održavati u sljedećih pet godina, kaže se u priopćenju španjolske tvrtke. Ugovor podrazumijeva instaliranje 18 turbina, a dio ugovora o održavanju stupit će na snagu krajem 2018. godine. Siemens Gamesa je jedna od najzastupljenijih tvrtki koje rade na polju obnovljive energije na Zapadnom Balkanu. Tvrtke iz Hrvatske, Makedonije i BiH do sada su naručile ukupno 116 turbina ukupne snage 285 MW.

Siemens Gamesa će izgraditi 18 turbina za vjetroelektranu kod TomislavgradaSiemens Gamesa će izgraditi 18 turbina za vjetroelektranu kod TomislavgradaŠpanjolska tvrtka Siemens Gamesa postisala je ugovor s bh. tvrtkom F.L. Wind o izgradnji vjetroelektrane Jelovača kod Tomislavgrada ukupne snage 36 MW.

Nakon izgradnje vjetroelektrane Mesihovina u režiji Elektroprivrede HZ HB, Jelovača će biti druga elektrana takve vrste u našoj zemlji, piše Klix.ba.

Naime, Siemens Gamesa će izgraditi turbine tipa G97-2.0 MW te će ih održavati u sljedećih pet godina, kaže se u priopćenju španjolske tvrtke. Ugovor podrazumijeva instaliranje 18 turbina, a dio ugovora o održavanju stupit će na snagu krajem 2018. godine.

Siemens Gamesa je jedna od najzastupljenijih tvrtki koje rade na polju obnovljive energije na Zapadnom Balkanu. Tvrtke iz Hrvatske, Makedonije i BiH do sada su naručile ukupno 116 turbina ukupne snage 285 MW.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik