Aranžman Srbije sa MMF-om završen uspešnije od očekivanja

Bez autora
Feb 22 2018

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas, povodom završetka trogodišnjeg aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom, da naša zemlja pregovara sa tom finansijskom institucijom o novom aranžmanu, koji će verovatno biti ugovoren, ali neće biti finansijski. Brnabić je rekla da je realnije da ćemo imati još jedan aranžman sa MMF-om nego da nećemo, ali i da je apsolutno realno da on neće biti finansijski, zato što nam finansijska podrška ne treba čak ni iz predostrožnosti. Ona je, najavivši da će misija MMF-a krajem februara boraviti u Beogradu, istakla da se Srbija mnogo promenila u poslednje tri godine, delom i zbog aranžmana sa MMF-om koji ističe 22. februara, i da su postignuti makroekonomska stabilnost, fiskalna konsolidacija i disciplina.

Aranžman Srbije sa MMF-om završen uspešnije od očekivanjaPredsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas, povodom završetka trogodišnjeg aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), da naša zemlja pregovara sa tom finansijskom institucijom o novom aranžmanu, koji će verovatno biti ugovoren, ali neće biti finansijski.

Brnabić je u izjavi za novinare rekla da je realnije da ćemo imati još jedan aranžman sa MMF-om nego da nećemo, ali i da je apsolutno realno da on neće biti finansijski, zato što nam finansijska podrška ne treba čak ni iz predostrožnosti.

Ona je, najavivši da će misija MMF-a krajem februara boraviti u Beogradu, istakla da se Srbija mnogo promenila u poslednje tri godine, delom i zbog aranžmana sa MMF-om koji ističe 22. februara, i da su postignuti makroekonomska stabilnost, fiskalna konsolidacija i disciplina.

Mislim da to građani i privreda u Srbiji osećaju. To je bilo važno i za veći priliv stranih direktnih investicija i bolji kreditni rejting zemlje, ukazala je premijerka.

Ona je dodala da joj je drago što danas vidi "jedan fantastičan izveštaj MMF-a" povodom završetka trogodišnjeg aranžmana sa Srbijom, a koji mnogo govori o tome šta je Srbija postigla i da smo ozbiljan i stabilan partner i kad su u pitanju najteže i politički nepopularne reforme.

Brnabić je naglasila da ima još strukturnih reformi koje je potrebno sprovesti, i dodala da će se o tome razgovarati sa MMF-om.

MMF je danas saopštio da je trogodišnji aranžman sa Srbijom završen znatno uspešnije od očekivanja, ali da je to samo prvi korak u izgradnji snažne i dinamične ekonomije, sposobne za globalnu konkurenciju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik