Rok za dostavu elektronskih finansijskih izveštaja 28. februar

Bez autora
Feb 22 2018

Agencija za privredne registre Republike Srbije saopštila je da je, zaključno sa 21. februarom, preko posebnog informacionog sistema za sastavljanje i dostavljanje finansijskih izveštaja za 2017. godinu, primila ukupno 47.130 izveštaja.U saopštenju se navodi da je reč o izveštajima za statističke potrebe, uz koje su dostavljeni i redovni godišnji finansijski izveštaji i izjave o neaktivnosti. Agencija podseća sve obveznike na to da rok za dostavljanje izveštaja za statističke potrebe ističe u sredu, 28. februara. Do sada je obrađena gotovo polovina primljenih izveštaja, a na internet stranici Agencije objavljeno je 18.088 redovnih godišnjih finansijskih izveštaja i 4.468 izjava o neaktivnosti.

Rok za dostavu elektronskih finansijskih izveštaja 28. februarAgencija za privredne registre Republike Srbije (APR) saopštila je da je, zaključno sa 21. februarom, preko posebnog informacionog sistema za sastavljanje i dostavljanje finansijskih izveštaja za 2017. godinu, primila ukupno 47.130 izveštaja.

U saopštenju se navodi da je reč o izveštajima za statističke potrebe, uz koje su dostavljeni i redovni godišnji finansijski izveštaji i izjave o neaktivnosti.

Agencija podseća sve obveznike na to da rok za dostavljanje izveštaja za statističke potrebe ističe u sredu, 28. februara.

Do sada je obrađena gotovo polovina primljenih izveštaja, a na internet stranici Agencije objavljeno je 18.088 redovnih godišnjih finansijskih izveštaja i 4.468 izjava o neaktivnosti.

Pretraga objavljenih izveštaja je javno dostupna u okviru Registra finansijskih izveštaja.

S obzirom na to da se u narednim danima očekuje prijem 110.000 izveštaja, iako je ove godine IT sistem za sastavljanje i dostavljanje izveštaja bio dostupan već od 22. januara i da se ovaj proces odvijao bez značajnijih problema, APR će i ove godine, u subotu i nedelju, 24. i 25. februara, od 9 do 17 časova, obezbediti dežurstva u Registru finansijskih izveštaja i Servis desku, radi tehničke podrške obveznicima i pružanja stručne pomoći u vezi sa sastavljanjem i dostavljanjem izveštaja.

Ove službe su i inače dostupne korisnicima informacionog sistema APR-a svakog radnog dana, preko interneta, elektronskom poštom ili telefonom.

Korisnici se pozivaju da pre nego što započnu rad u informacionom sistemu APR-a pročitaju instrukcije koje su izrađene u formi pravila, tehničkih, korisničkih i video uputstava, objavljene na internet stranici Agencije, u Registru finansijskih izveštaja, ističe se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik