Otvoren novi pogon u fabrici nudli u Rumi

Bez autora
Feb 22 2018

Nepalska ompanija CG "Korp Global" je, posle samo četiri meseca od otvaranja svoje fabrike nudli "Vai Vai" u Rumi, prošila pogon i otvorila novu proizvodnu lliniju za proizvodnju čaša za nudle, saopšteno je iz te kompanije. Započeli smo proizvodnju čaša za nudle i prve količine nudli u čašama već su isporučene kupcima. Na osnovu prvih reakcija sa tržišta, ovaj proizvod je naišao na veliko interesovanje kupaca, kaže BK Lodha, generalni direktor operacija za Evropu kompanije CG "Korp Global". Dodaje da su, takođe, započeli proizvodnju belih nudli i da su prve količine isporučene u Englesku i na domaće tržište, a narednih dana očekuje se i proizvodnja za američko tržište.

Otvoren novi pogon u fabrici nudli u RumiNepalska ompanija CG "Korp Global" je, posle samo četiri meseca od otvaranja svoje fabrike nudli "Vai Vai" u Rumi, prošila pogon i otvorila novu proizvodnu lliniju za proizvodnju čaša za nudle, saopšteno je iz te kompanije.

"Započeli smo proizvodnju čaša za nudle i prve količine nudli u čašama već su isporučene kupcima. Na osnovu prvih reakcija sa tržišta, ovaj proizvod je naišao na veliko interesovanje kupaca", kaže BK Lodha, generalni direktor operacija za Evropu kompanije CG "Korp Global".

Dodaje da su, takođe, započeli proizvodnju belih nudli i da su prve količine isporučene u Englesku i na domaće tržište, a narednih dana očekuje se i proizvodnja za američko tržište.

Fabrika nudli u Rumi zapošljava oko 130 radnika, a u jednoj smeni proizvodi 150.000 pakovanja. Do 2020. biće zaposleno više od 400 ljudi.

Fabrika se prostire na 6.000 kvadratnih metara, dok površina kupljenog placa iznosi 9,5 hektara, a uređeno je 4,5 hektara. Kompanija ima planove za proširenje i za nove investicije u različitim oblastima.

Rumske "Vai Vai" nudle, koje se izvoze u ceo svet, predstavljene su na najvećem sajmu hrane i pića na svetu, koji se upravo održava u Dubaiju, a na kojem i ovaj poznati svetski brend prezentuje svoje proizvode, što je od velike važnosti i koristi za Srbiju.

U sastav nudli koje se prave u Rumi ulazi više od 90 odsto sirovina i repromaterijala iz Srbije. Izvozu je namenjeno 80 odsto proizvodnje.

Proizvodi iz ove fabrike se plasiraju na tržišta Evrope - od skandinavskih zemalja do Portugalije, kao i u Ujedinjene Emirate i zemlje Bliskog istoka, a u januaru je započeta saradnja i sa Katrom. Izvoz počinje i u Ameriku i u Kanadu.

Otvaranjem fabrike u Rumi, kompanija CG "Korp Global" započela je svoje poslovanje u Evropi.

Fabrika "Vai Vai" je deo globalnog konglomerata Kinovejšn grupe, koja se sastoji od 122 kompanije i 76 brendova, a prisutna je u nekoliko delatnosti - infrastrukturi, hotelijerstvu, bankarstvu, telefoniji, prehrambenoj industriji, hidroenergetici, obrazovanju, proizvodnji cigareta i pića.

Vlasnik Kinovešjn grupe je prvi nepalski milijarder Binod Čodri, koji se nalazi i na Forbsovoj listi milijardera.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik