Budvanska rivijera ostala bez dijela imovine

Bez autora
Feb 25 2018

Hotelska grupa Budvanska rivijera ostala je bez dvije atraktivne zemljišne parcele u Lučicama i Budvi, koje su postupcima restitucije i deeksproprijacije vraćene bivšim vlasnicima. Gubljenjem te imovine smanjuje se vrijednost kompanije, a odluka Komisije za povraćaj u Baru čeka se i za još par parcela u uvali Lučice, koje bi takođe mogle promijeniti vlasnike. U Budvanskoj rivijeri su potvrdili da se na taj način umanjuje kapital najveće crnogorske turističke kompanije. Naravno da se vraćanjem imovine po bilo kom osnovu narušava kapital Budvanske rivijere. To nije problematika preduzeća, već je ona vezana za Zakon o restituciji i njegovu primjenu, kazali su iz kompanije. Oni su dodali da se ne radi o sudskim, već o postupcima pred nadležnim komisijama za povraćaj u vezi restitucije i deeksproprijacije pred Upravnim sudom.

Budvanska rivijera ostala bez dijela imovineHotelska grupa (HG) Budvanska rivijera ostala je bez dvije atraktivne zemljišne parcele u Lučicama i Budvi, koje su postupcima restitucije i deeksproprijacije vraćene bivšim vlasnicima.

Gubljenjem te imovine smanjuje se vrijednost kompanije, a odluka Komisije za povraćaj u Baru čeka se i za još par parcela u uvali Lučice, koje bi takođe mogle promijeniti vlasnike, pišu Vijesti.

U Budvanskoj rivijeri su potvrdili da se na taj način umanjuje kapital najveće crnogorske turističke kompanije.

“Naravno da se vraćanjem imovine po bilo kom osnovu narušava kapital Budvanske rivijere. To nije problematika preduzeća, već je ona vezana za Zakon o restituciji i njegovu primjenu", kazali su iz kompanije.

Oni su dodali da se ne radi o sudskim, već o postupcima pred nadležnim komisijama za povraćaj u vezi restitucije i deeksproprijacije pred Upravnim sudom.

Sve nekretnine koje potražuju mještani, prema katastarskoj evidenciji Uprave za nekretnine, vode se kao imovina HG Budvanska rivijera i dio su njene procijenjene vrijednosti.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik