Grantovi do 50.000 KM za investitore iz bh. dijaspore

Bez autora
Feb 27 2018

USAID Projekat "Jačanje uloge dijaspore u ekonomskom razvoju Bosne i Hercegovine" najavio je održavanje šest info sesija radi informiranja javnosti o otvorenom javnom pozivu za dodjelu bespovratnih sredstava, putem kojih će zainteresirani moći saznati više o uvjetima i proceduri prijave projekata.Riječ je o grant programu koji podržava mikro, mala i srednja preduzeća, a koja nisu starija od tri godine i imaju poslovnu vezu ili su dijelom u vlasništvu investitora iz bosanskohercegovačke dijaspore. Projekti će biti podržani s iznosom do 50.000 KM po zahtjevu, uz rok provedbe do 12 mjeseci.

Grantovi do 50.000 KM za investitore iz bh. dijasporeUSAID Projekat "Jačanje uloge dijaspore u ekonomskom razvoju Bosne i Hercegovine" najavio je održavanje šest info sesija radi informiranja javnosti o otvorenom javnom pozivu za dodjelu bespovratnih sredstava, putem kojih će zainteresirani moći saznati više o uvjetima i proceduri prijave projekata.

Riječ je o grant programu koji podržava mikro, mala i srednja preduzeća, a koja nisu starija od tri godine i imaju poslovnu vezu ili su dijelom u vlasništvu investitora iz bosanskohercegovačke dijaspore. Projekti će biti podržani s iznosom do 50.000 KM po zahtjevu, uz rok provedbe do 12 mjeseci. 

Info sesije će se održati u Sarajevu (Privredna komora FBiH - 28. februar, 11 sati), Bihaću (Razvojna agencija USK - 6. mart, 14 sati), Banjoj Luci (Hotel Bosna - 7. mart, 11 sati), Mostaru (Hotel Mostar - 9. mart, 11 sati), Tuzli (Kantonalna privredna komora Tuzla - 12. mart, 11 sati) i Bijeljini (Hotel Drina - 13. mart, 11 sati).

Javni poziv je otvoren do 30. marta 2018., a ispunjavanje aplikacija vrši se putem online aplikacije na linku www.grant.diasporainvest.ba uz slanje kopije prijave putem pošte, saopćeno je.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik