Za preduzetnike i početnike u biznisu 750 miliona dinara

Bez autora
Feb 27 2018

Ministar privrede u Vladi Republike Srbije Goran Knežević izjavio je danas da je Ministarstvo privrede raspisalo dva javna poziva za dodelu bespovratnih sredstava preduzetnicima i početnicima u biznisu u iznosu od 750 miliona dinara.On je rekao da je Ministarstvo juče otvorilo četiri programa koji imaju za cilj da podrže privredu, a raspisan je i poziv bankama i lizing kućama za partnerstvo u programu podrške za nabavku opreme. Takođe, ponovo su dostupne besplatne obuke, savetodavne usluge i mentoring, naglasio je on, objasnivši da je Ministarstvo za razvojne projekte ove godine obezbedilo 500 miliona dinara, a za nezaposlene, početnike u poslovanju i privrednike koji su u početnoj fazi razvoja 250 miliona bespovratno.

Za preduzetnike i početnike u biznisu 750 miliona dinaraMinistar privrede u Vladi Republike Srbije Goran Knežević izjavio je danas da je Ministarstvo privrede raspisalo dva javna poziva za dodelu bespovratnih sredstava preduzetnicima i početnicima u biznisu u iznosu od 750 miliona dinara.

Knežević je u izjavi za agenciju Tanjug rekao da je Ministarstvo juče otvorilo četiri programa koji imaju za cilj da podrže privredu, a raspisan je i poziv bankama i lizing kućama za partnerstvo u programu podrške za nabavku opreme.

Takođe, ponovo su dostupne besplatne obuke, savetodavne usluge i mentoring, naglasio je on, objasnivši da je Ministarstvo za razvojne projekte ove godine obezbedilo 500 miliona dinara, a za nezaposlene, početnike u poslovanju i privrednike koji su u početnoj fazi razvoja 250 miliona bespovratno.

Za nabavku nove opreme, kako je istakao, opredeljeno je oko 560 miliona dinara bespovratnih sredstava, za koja će preduzetnici moći da konkurišu najranije krajem marta, kada se odaberu partnerske banke i lizing kuće sa najpovoljnijim kamatama.

Naše strateško opredeljenje jeste da u potpunosti podržimo sektor mikro, malih i srednjih preduzeća i da njihov broj iz godine u godinu raste, a da one firme koje već posluju šire proizvodnju, objasnio je ministar.

Kad ovaj sektor ostvari dobre rezultate, to će obezbediti nova radna mesta, rast izvoza i BDP-a, što će doneti bolji život za naše građane, poručio je Knežević.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik