Povećanje plata i penzija moguće već tokom godine

Bez autora
Feb 28 2018

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je danas da je povećanje penzija i plata zaposlenih u javnom sektoru moguće ne krajem, već tokom ove godine, jer su, kaže, prihodi u budžetu za januar veći od očekivanih.Đorđević je na otvaranju 5. "Sajma za treće doba" rekao da će u narednom periodu "svaki plus" biti upućen penzionerima. Prema njegovim rečima, upravo su penzioner podneli najveći teret reformi i imali poverenje u politiku vlade Srbije, te da zaslužuju da budu nagrađeni, što je vlada i pokazala kada je krajem prošle godine povećala penzije.

Povećanje plata i penzija moguće već tokom godineMinistar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević izjavio je danas da je povećanje penzija i plata zaposlenih u javnom sektoru moguće ne krajem, već tokom ove godine, jer su, kaže, prihodi u budžetu za januar veći od očekivanih.

Đorđević je u izjavi medijima na otvaranju 5. "Sajma za treće doba" rekao da će u narednom periodu "svaki plus" biti upućen penzionerima.

Prema njegovim rečima, upravo su penzioner podneli najveći teret reformi i imali poverenje u politiku vlade Srbije, te da zaslužuju da budu nagrađeni, što je vlada i pokazala kada je krajem prošle godine povećala penzije.

"Nešto što je ovu vladu sačekalo i što je nasledila 2014. godine je teško stanje i jedino se reformama moglo krenuti napred. Tri godine posle toga reforme su dale prve rezultate, država izlazi iz lošeg stanja, a prvi pozitivni rezultati reforme su bili krajem 2017. godine", ukazao je Đorđević.

Ministar ističe da su trenutni izdaci za penzije 11,08 odsto, a da je cilj vlade da izdaci za penzije budu još manji, navodeći da će ove godine PIO fondu biti manje donirano novca.

"Javljaju se pozitivni efekti kada je u pitanju naplata poreza i doprinosa i punjenje budžeta PIO fonda, i ove godine planirali smo da doniramo sredstva u manjem iznosu PIO fondu. To su pokazali rezultati već na početku ove godine i imamo bolje rezultate nego što smo planirali. Ako se tako nastavi penzioneri i zaposleni mogu da očekuju ne na kraju godine već i tokom godine uvećanje penzija i plata", zaključio je Đorđević.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik