Za inovativno preduzetništvo ove godine milijardu dinara

Bez autora
Mar 01 2018

Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović poručio je danas da su mladi u Srbiji nosioci budućeg ekonomskog razvoja zemlje, zasnovanog na inovacijama i novim tehnologijama.Popović je, otvarajući konferenciju o inovativnom preduzetništvu i novim tehnologijama u Naučno-tehnološkom parku Beograd, istakao da je Vlada Srbije za razvoj inovacionog preduzetništva u ovoj godini izdvojila milijardu dinara, što je pet puta više nego u 2017. godini.

Za inovativno preduzetništvo ove godine milijardu dinaraMinistar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović poručio je danas da su mladi u Srbiji nosioci budućeg ekonomskog razvoja zemlje, zasnovanog na inovacijama i novim tehnologijama.

Popović je, otvarajući konferenciju o inovativnom preduzetništvu i novim tehnologijama u Naučno-tehnološkom parku Beograd (NTP), istakao da je Vlada Srbije za razvoj inovacionog preduzetništva u ovoj godini izdvojila milijardu dinara, što je pet puta više nego u 2017. godini.

Ova konferencija je veoma važna za to kako bi mladi došli do novih saznanja i njihovo preduzetništvo bilo temelj budućeg ekonomskog razvoja, rekao je ministar.

Prema njegovim rečima, inovacije moraju biti primenjive u konkretnom životu i u konkretnim oblastima privrede, od poljoprivrede do robotike, pri čemu će se razvojem ovog sektora postići i povećanje plata i penzija u Srbiji.

On je napomenuo da ovog meseca počinju različiti konkursi za inovacije i inovaciono preduzetništvo u vrednosti većoj od milijardu dinara.

Generalni direktor "Viza" kompanije za Jugoistočnu Evropu Vladimir Đorđević rekao je da ova kompanija podržava inovativno preduzetništvo i mala i srednja preduzeća u Srbiji kako bi se ona razvijala i širila na globalno tržište.

Vršilac dužnosti direktora Naučno-tehnološkog parka Beograd Gordana Danilović Grković poručila je da je, za dve godine postojanja NTP-a, u njemu počelo da radi 60 kompanija i 500 inženjera.

To je najbolji dokaz potencijala koji ova zemlja ima u inovativnom preduzetništvu i mladim ljudima koji započinju sopstveni biznis, istakla je Danilović Grković.

Dejan Ilić, dobitnik svetske nagrade za inovacije, koja mu je dodeljena za izum prve polimer baterije na svetu, naglasio je da inovacije mogu da ekonomski ojačaju Srbiju.

Te inovacije ne moraju da budu svetske inovacije, ali moraju da budu inovativni produkti i ideje koje će malim preduzetnicima koji su već na tržištu pomoći da olakšaju posao, kako bi zatim te ideje mogli da plasiraju na tržište van Srbije, ocenio je Ilić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik