Rast BDP-a u januaru iznad očekivanja

Bez autora
Mar 04 2018

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je rast bruto društvenog proizvoda u januaru bio 4,2 odsto, i da je bio veći od planiranog rasta od 3,9 odsto za prvi kvartal, ocenivši da rast BDP-a za sada ide dobro, ali da nema opuštanja.Ona je rekla da je rast BDP-a koji je planiran da bude 3,5 odsto jedan od najvećih izazova u ovoj godini. Naglasila je da je važno da svi planirani projekti počnu na vreme, kao i da veliki deo zavisi od građevinarstva i infrastrukture, i navela da je za kapitalne projekte planirano 128 milijardi dinara, te da je važna efikasnost kako bi se sredstva povukla.

Rast BDP-a u januaru iznad očekivanjaPredsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je rast bruto društvenog proizvoda (BDP) u januaru bio 4,2 odsto, i da je bio veći od planiranog rasta od 3,9 odsto za prvi kvartal, ocenivši da rast BDP-a za sada ide dobro, ali da nema opuštanja.

Brnabić je u izjavi za novinare rekla da je rast BDP-a koji je planiran da bude 3,5 odsto jedan od najvećih izazova u ovoj godini.

Ona je naglasila da je važno da svi planirani projekti počnu na vreme, kao i da veliki deo zavisi od građevinarstva i infrastrukture, i navela da je za kapitalne projekte planirano 128 milijardi dinara, te da je važna efikasnost kako bi se sredstva povukla.

Nastavlja se investicija u sisteme za navodnjavanje, pri čemu je samo tri odsto poljoprivrednog zemljišta bilo pokriveno sistemom za navodnjavanje, istakla je predsednica Vlade i dodala da je ove godine planirana i elektrifikacija polja i nabavka protivgradne zaštite.

Brnabić je ukazala na to da je važno da se neki od stečajeva završe, kako bi proizvodnja u tim preduzećima bila pokrenuta.

Moramo i mnogo više na strateški način da radimo da bismo ostvarili tih projektovanih 3,5 odsto BDP-a u ovoj godini, a narednih godina da to bude i četiri odsto kako bismo stigli zemlje EU, zaključila je premijerka.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik