Zapečaćena 32 poslovna objekta

Bez autora
Mar 07 2018

Porezna uprava FBiH danas je na širem području Federacije BiH izvršila ukupno 223 inspekcijska nadzora. U ovim kontrolama inspektori Porezne uprave Federacije BiH kontrolirali su 512 radnika i otkrili 51 neprijavljenog radnika, te 58 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune.Ukupno 22 objekata u kojima se obavljala djelatnost bez odobrenja nadležnog organa i 24 obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj, rečeno je iz Porezne uprave FBiH. Dodali su da zbog utvrđenih nepravilnosti, kao što su zapošljavanje neprijavljenih radnika, rad bez odobrenja nadležnih organa i neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja zapečaćeno je 32 objekata.

Zapečaćena 32 poslovna objektaPorezna uprava FBiH danas je na širem području Federacije BiH izvršila ukupno 223 inspekcijska nadzora, potvrđeno je za „Avaz“. 

U ovim kontrolama inspektori Porezne uprave Federacije BiH kontrolirali su 512 radnika i otkrili 51 neprijavljenog radnika, te 58 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune.

- Ukupno 22 objekata u kojima se obavljala djelatnost bez odobrenja nadležnog organa i 24 obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj – rečeno je iz Porezne uprave FBiH.

Dodali su da zbog utvrđenih nepravilnosti, kao što su zapošljavanje neprijavljenih radnika, rad bez odobrenja nadležnih organa i neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja zapečaćeno je 32 objekata.

- U 111 slučajeva izdati su prekršajni nalozi sa ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu od 233.620 KM – naglašeno je.

Kako su istaknuli, aktivnosti se nastavljaju i sutra za, 8. mart, i dane vikenda te su pozvali obveznike da svoje poslovanje usklade sa zakonom.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik