DP World zainteresovana za Luku Bar

Bez autora
Mar 08 2018

Premijer Duško Marković primio je Sultana Ahmed bin Sulejema, predsjednika Upravnog odbora i izvršnog direktora grupacije DP World, koja je zainteresovana za privatizaciju Luke Bar. Iz Vlade Crne Gore je saopšteno da kompanija DP World upravlja sa 78 lučkih i kontinentalnih terminala u 40 država na šest kontinenata, te da njen prošlogodišnji prihod premašuje četiri milijarde dolara. Iz kompanije su iskazali spremnost na preuzimanje upravljanja Lukom Bar. Markoviću je, navodi se u saopštenju, predstavljena djelatnost kompanije koja, pored upravljanja lukama i terminalima, uključuje prateće servise i logistiku, direktnu on-line povezanost sa prevoznicima i carinskim sistemima kao i pratećim biznisima.

DP World zainteresovana za Luku BarPremijer Duško Marković primio je Sultana Ahmed bin Sulejema, predsjednika Upravnog odbora i izvršnog direktora grupacije DP World, koja je zainteresovana za privatizaciju Luke Bar.

Iz Vlade Crne Gore je saopšteno da kompanija DP World upravlja sa 78 lučkih i kontinentalnih terminala u 40 država na šest kontinenata, te da njen prošlogodišnji prihod premašuje četiri milijarde dolara.

Iz kompanije su iskazali spremnost na preuzimanje upravljanja Lukom Bar.

Markoviću je, navodi se u saopštenju, predstavljena djelatnost kompanije koja, pored upravljanja lukama i terminalima, uključuje prateće servise i logistiku, direktnu on-line povezanost sa prevoznicima i carinskim sistemima kao i pratećim biznisima.

Premijer je iskazao zadovoljstvo zbog interesovanja renomirane globalne kompanije za Luku Bar uz ocjenu da je upravo ovakav partner potreban Crnoj Gori kako bi na najbolji način valorizovala svoj najbolji i najperspektivniji lučki resurs.

"Moj cilj, i cilj Vlade je da resurse stavimo u funkciju razvoja od čega će korist imati Crna Gora i naši građani", rekao je Marković, nakon što je predstavnike kompanije DP World upoznao sa svim relevantnim podacima koji se tiču crnogorskog pravnog i poreskog sistema.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik