Osmi pokušaj prodaje Hotela Maestral

Bez autora
Mar 08 2018

Centar za restrukturiranje i prodaju objavio je u četvrtak javni poziv za iskazivanje interesa za kupnju 355.520 dionica Hotela Maestral, ukupne nominalne vrijednosti od oko 71 milijun kuna, što čini 68,9 posto udjela u temeljnom kapitalu. Rok za podnošenje pisma namjere za iskazivanje interesa je 9. travnja ove godine. Nakon što CERP prikupi pisma namjere, te se donese odluka o početnoj cijeni, uvjetima i provedbi postupka javnog prikupljanja obvezujućih ponuda, investitori koji su dostavili pisma namjere bit će pozvati na podnošenje obvezujućih ponuda, navodi se u oglasu CERP-a u medijima. Riječ je o osmom postupku javnog prikupljanja obvezujućih ponuda za dionice te tvrtke.

Osmi pokušaj prodaje Hotela MaestralCentar za restrukturiranje i prodaju (CERP) objavio je u četvrtak javni poziv za iskazivanje interesa za kupnju 355.520 dionica Hotela Maestral, ukupne nominalne vrijednosti od oko 71 milijun kuna, što čini 68,9 posto udjela u temeljnom kapitalu. Rok za podnošenje pisma namjere za iskazivanje interesa je 9. travnja ove godine.

Nakon što CERP prikupi pisma namjere, te se donese odluka o početnoj cijeni, uvjetima i provedbi postupka javnog prikupljanja obvezujućih ponuda, investitori koji su dostavili pisma namjere bit će pozvati na podnošenje obvezujućih ponuda, navodi se u oglasu CERP-a u medijima.

Riječ je o osmom postupku javnog prikupljanja obvezujućih ponuda za dionice te tvrtke. Naime, 8. veljače ove godine Upravno vijeće CERP-a donijelo je odluku o neprihvaćanju ponude za kupnju dionica i najavilo skoro raspisivanje novog poziva

Tada je odbilo ponudu češkog J&T IB Capital Marketsa, koji je za gotovo 69 posto državnog udjela u Maestralu jedini poslao obvezujuću ponudu na 114,2 milijuna kuna.

Iako je češki ulagatelj ponudio početnu cijenu za dionice, Upravno vijeće CERP-a odbilo je ponudu s obrazloženjem da se očekivao viši iznos za ulaganja, s obzirom da se radi o dubrovačkoj hotelskoj kući na atraktivnoj lokaciji.

Hoteli Maestral prošlu su godinu završili s neto dobiti od 4,15 milijuna kuna, što je 7 posto više nego 2016., čime je ta dubrovačka hotelska tvrtka u državnom vlasništvu ostvarila pozitivni rezultat petu godinu zaredom.

U prošloj su godini ukupni prihodi tvrtke dosegnuli 55,7 milijuna kuna ili 5,6 posto više nego u 2016. Pritom su Hoteli Maestral ostvarili ukupno 156.025 noćenja, što je 5 posto više u odnosu na godinu ranije i u odnosu na plan.

Na kraju 2017. kompanija je zapošljavala 117 radnika u stalnom radnom odnosu i 35 na određeno vrijeme, dok je u 2016. imala 127 stalnih i jednog radnika na određeno vrijeme.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik