Sava Re preuzela Energoprojekt Garant

Bez autora
Mar 11 2018

Slovenski osiguravatelj Sava RE saopćio je u petak da je kupio 93 posto dionica srpskog osiguravatelja Energoprojekt Garant a.d., specijaliziranog za osiguranja od odgovornosti i građenja. Sava je većinski udio u Energoprojekt Garantu kupila na Beogradskoj berzi, a u narednim periodu želi postati njegov jedini vlasnik i pripojiti ga svom postojećem kćerinskom društvu u Srbiji. Sava RE je ugovor o kupnji Energoprojekt Garanta sklopila s beogradskim društvom Energoprojekt Holding u studenome prošle godine, a osim suglasnosti Narodne banke Srbije potrebna su bile dozvole i ostalih regulatora koje su pristigle prošlog petka.

Sava Re preuzela Energoprojekt GarantSlovenski osiguravatelj Sava RE saopćio je u petak da je kupio 93 posto dionica srpskog osiguravatelja Energoprojekt Garant a.d., specijaliziranog za osiguranja od odgovornosti i građenja.

Sava je većinski udio u Energoprojekt Garantu kupila na Beogradskoj berzi, a u narednim periodu želi postati njegov jedini vlasnik i pripojiti ga svom postojećem kćerinskom društvu u Srbiji.

Sava RE je ugovor o kupnji Energoprojekt Garanta sklopila s beogradskim društvom Energoprojekt Holding u studenome prošle godine, a osim suglasnosti Narodne banke Srbije potrebna su bile dozvole i ostalih regulatora koje su pristigle prošlog petka.

Grupa Sava Re, osim u Sloveniji, ima tvrtke u Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji i na Kosovu. Predsjednik Uprave Marko Jazbec jučer je na konferenciji za novinare u Ljubljani rekao da mjerkaju bosansko i albansko tržište, a manjim preuzimanjima željeli bi ojačati prisutnost na srpskom i hrvatskom tržištu, gdje su trenutno mali igrač, ali im se ova tržišta čine vrlo značajnim.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik