Četiri ponude za Gorenje – sve iz Azije

Bez autora
Mar 11 2018

Slovenački proizvođač aparata za domaćinstvo Gorenje dobio je četiri ponude za potencijalno strateško partnerstvo. Rok za prikupljanje neobavezujućih ponuda istekao je 7. marta. Svi ponuđači su aktivni u industriji kuhinjskih aparata i dolaze iz Azije. Gorenje će do 13. marta pregledati primljene ponude, nakon čega će izabrani potencijalni ulagači biti pozvani na dju dilidžens. Poslije objave ove vijesti akcije Gorenja su na Ljubljanskoj berzi skočile 8,56 odsto. Početkom februara, mediji su izvijestili da najveći kineski proizvođač bijele tehnike Haier već sprovodi dju diližens u Gorenju i njegovim podružnicama, ili da to za njega obavlja neka od konsultantskih kompanija.

Četiri ponude za Gorenje – sve iz AzijeSlovenački proizvođač aparata za domaćinstvo Gorenje dobio je četiri ponude za potencijalno strateško partnerstvo, izvijestila je RTV Slovenije.

Rok za prikupljanje neobavezujućih ponuda istekao je 7. marta. Svi ponuđači su aktivni u industriji kuhinjskih aparata i dolaze iz Azije, prenosi posrtal Seebiz.

Gorenje će do 13. marta pregledati primljene ponude, nakon čega će izabrani potencijalni ulagači biti pozvani na dju dilidžens (dubinsko snimanje poslovanja kompanije).

Poslije objave ove vijesti akcije Gorenja su na Ljubljanskoj berzi skočile 8,56 odsto.

Početkom februara, list Finance je izvijestio da najveći kineski proizvođač bijele tehnike Haier već sprovodi dju diližens u Gorenju i njegovim podružnicama, ili da to za njega obavlja neka od konsultantskih kompanija.

U Gorenju ovu informaciju nisu ni potvrdili ni demantovali. Među ostalim kineskim firmama koje se interesuju za Gorenje list je pomenuo osmog najvećeg kineskog proizvođača aparata za domaćinstvo Meiling i grupaciju Midea.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik