Registrovan stoti preduzetnik u APR-u putem e-prijave

Bez autora
Mar 11 2018

Agencija za privredne registre saopštila je danas da je, uz pomoć elektronski podnete prijave u APR-u, 2. marta registrovan stoti preduzetnik – Uroš Mijatović iz Krupnja, koji će se baviti konsultantskim aktivnostima u vezi sa poslovanjem i ostalim upravljanjem.U saopštenju se podseća na to da je u Agenciji za privredne registre od 1. januara uvedena nova, digitalna usluga – elektronska registracija preduzetnika. Da bi podneo E-prijavu preko aplikacije APR-a, podnosilac prijave mora imati elektronski potpis, kao i čitač smart kartice ili USB token.

Registrovan stoti preduzetnik u APR-u putem e-prijaveAgencija za privredne registre (APR) saopštila je danas da je, uz pomoć elektronski podnete prijave u APR-u, 2. marta registrovan stoti preduzetnik – Uroš Mijatović iz Krupnja, koji će se baviti konsultantskim aktivnostima u vezi sa poslovanjem i ostalim upravljanjem.

U saopštenju se podseća na to da je u Agenciji za privredne registre od 1. januara uvedena nova, digitalna usluga – elektronska registracija preduzetnika.

Da bi podneo E-prijavu preko aplikacije APR-a, podnosilac prijave mora imati elektronski potpis, kao i čitač smart kartice ili USB token.

Pošto se i naknada za ovu vrstu registracije plaća isključivo elektronski, podnosilac prijave mora biti u mogućnosti da plaćanje izvrši uz pomoć viza ili master platne kartice.

I prilikom podnošenja e-Prijave, kao i u slučaju "papirne" registracione prijave, korisnici imaju sve prednosti koje im pruža jednošalterski sistem registracije.

Popunjavanjem neophodnih podataka u aplikaciji istovremeno se podnosi i prijava za paušalno oporezivanje, PDV evidentiranje, kao i obaveštenje Poreskoj upravi o isplaćivanju lične zarade. Uz to, unosom podataka za PIO fond korisnik se prijavljuje i Centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja.

U prva dva meseca ove godine, osnovana su 1.492 privredna društva, za 12 odsto više nego u istom periodu 2017. godine, kao i 4.996 preduzetnika, što je za 14 odsto više u poređenju sa istim periodom prošle godine.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik