Telekom Slovenije dokapitalizirao kosovski Ipko

Bez autora
Mar 13 2018

Telekom Slovenije dokapitalizirao je kosovski Ipko s 15 milijuna eura. Razlog dokapitalizacije nije poznat, ali vjerojatno se radi o financijskoj sanaciji s obzirom na to da kosovska kompanija posluje s gubitkom. Ipko je osnovan prije deset godina i na Kosovu ima 47-postotni tržišni udjel fiksnih i širokopojasnih priključaka te 35-postotni udjel u mobilnoj telefoniji. U prvih devet mjeseci prošle godine Ipko je ostvario 54,9 milijuna eura prihoda od prodaje te oko 459.000 eura gubitka. Telekom je u veljači postao stopostoni vlasnik Ipka nakon što je otkupio preostalih 6,89 posto dionica za 2,98 milijuna eura.

Telekom Slovenije dokapitalizirao kosovski IpkoTelekom Slovenije dokapitalizirao je kosovski Ipko s 15 milijuna eura. Razlog dokapitalizacije nije poznat, ali vjerojatno se radi o financijskoj sanaciji s obzirom na to da kosovska kompanija posluje s gubitkom.

Ipko je osnovan prije deset godina i na Kosovu ima 47-postotni tržišni udjel fiksnih i širokopojasnih priključaka te 35-postotni udjel u mobilnoj telefoniji.

U prvih devet mjeseci prošle godine Ipko je ostvario 54,9 milijuna eura prihoda od prodaje te oko 459.000 eura gubitka.

Telekom je u veljači postao stopostoni vlasnik Ipka nakon što je otkupio preostalih 6,89 posto dionica za 2,98 milijuna eura.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik