Kanadske kompanije dobrodošle u Srbiju

Bez autora
Mar 13 2018

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa novoimenovanom ambasadorkom Kanade u Srbiji Ketlin Čaba o pozitivnoj dinamici u bilateralnim odnosima, ostvarenoj kroz obnovu političkog dijaloga poslednjih godina, kao i kroz dobru privrednu saradnju. Ona je istakla da je veoma zadovoljna prisustvom velikog broja kanadskih kompanija u Srbiji, što govori o dobrom privrednom ambijentu, ali i nameri Vlade Srbije da se daljim reformskim koracima omoguće još optimalniji uslovi poslovanja. Kanadske kompanije su do sada najviše investirale u oblasti rudarstva i energetike, ali se, prema rečima ambasadorke Čaba, njihov investicioni fokus usmerava i ka oblastima poljoprivrede, IT tehnologija, naučno-tehnoloških inovacija, digitalizacije, kulture i filma.

Kanadske kompanije dobrodošle u SrbijuPredsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa novoimenovanom ambasadorkom Kanade u Srbiji Ketlin Čaba o pozitivnoj dinamici u bilateralnim odnosima, ostvarenoj kroz obnovu političkog dijaloga poslednjih godina, kao i kroz dobru privrednu saradnju.

Brnabić je istakla da je veoma zadovoljna prisustvom velikog broja kanadskih kompanija u Srbiji, što govori o dobrom privrednom ambijentu, ali i nameri Vlade Srbije da se daljim reformskim koracima omoguće još optimalniji uslovi poslovanja.

Kanadske kompanije su do sada najviše investirale u oblasti rudarstva i energetike, ali se, prema rečima ambasadorke Ketlin Čaba, njihov investicioni fokus usmerava i ka oblastima poljoprivrede, IT tehnologija, naučno-tehnoloških inovacija, digitalizacije, kulture i filma.

Kanada vidi Srbiju kao stub stabilnosti na Zapadnom Balkanu i prepoznaje napore koje Srbija preduzima u rešavanju nasleđenih problema i ostvarenju regionalnog pomirenja.

Čaba je navela i da je Kanada predsedavajuća G-7 od januara ove godine, a da će prioriteti predsedavanja te zemlje biti investicije i globalni rast, rad i zapošljavanje, rodna ravnopravnost, klimatske promene i poštovanje građanskih prava.

Na sastanku je najavljeno skoro potpisivanje Sporazuma o avio-saobraćaju, koprodukcijska saradnja u oblasti filmske industrije, a premijerka Brnabić je uputila poziv ambasadorki da dođe na otvaranje prve digitalne farme u Srbiji, u mestu Krivaja, koje se očekuje krajem meseca.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik