Kakanj Petrol i Mercator BH dobili licencije za trgovinu naftnim derivatima

Bez autora
Mar 15 2018

Regulatorna komisija za energiju u FBiH - FERK izdala je dvije dozvole za rad za trgovinu na veliko naftnim derivatima osim LPG-om i to gospodarskim društvima Kakanj Petrol iz Kaknja i Mercator BH Sarajevo, te dozvolu za trgovanje LPG-om podnositelju zahtjeva Istrabenz Plini iz Breze. Dozvole su izdate su na razdoblje od pet godina, saopšteno je iz FERK-a. Dozvola za rad za proizvodnju električne energije u proizvodnom objektu solarna fotonaponska elektrana Stolac I, naselje Pješivac u općini Stolac, instalirane snage 150 kilovata i predviđene godišnje proizvodnje 200,757 megavat sati obnovljena je gospodarskom društvu SolarMax d.o.o. Mostar.

Kakanj Petrol i Mercator BH dobili licencije za trgovinu naftnim derivatimaRegulatorna komisija za energiju u FBiH - FERK izdala je dvije dozvole za rad (licencije) za trgovinu na veliko naftnim derivatima osim LPG-om i to gospodarskim društvima Kakanj Petrol iz Kaknja i Mercator BH Sarajevo, te dozvolu za trgovanje LPG-om podnositelju zahtjeva Istrabenz Plini iz Breze.

Dozvole su izdate su na razdoblje od pet godina, saopšteno je iz FERK-a.

Dozvola za rad za proizvodnju električne energije u proizvodnom objektu solarna fotonaponska elektrana Stolac I, naselje Pješivac u općini Stolac, instalirane snage 150 kW (kilovat) i predviđene godišnje proizvodnje 200,757 MWh (megavat sati) obnovljena je gospodarskom društvu SolarMax d.o.o. Mostar.

Uzimajući u obzir kako je imatelj dozvole prestao ispunjavati kriterije za obavljanje odobrene energetske djelatnosti, te kako ne obavlja odobrenu energetsku djelatnost, na sjednici FERK-a imatelju dozvole Ahmetspahić Petrol d.o.o. Sarajevo trajno su oduzete tri dozvole iz sektora naftnog gospodarstva, i to dozvola za rad za skladištenje naftnih derivata osim LPG-a, dozvola za skladištenje naftnih derivata osim LPG-a i dozvole za trgovinu na veliko naftnim derivatima osim LPG-om.

FERK je iz spomenutih razloga trajno oduzeo dozvolu za trgovinu na veliko naftnim derivatima osim LPG-om i RPC Superfos Balkan d.o.o. iz Gračanice.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik