Objavljen kalendar javnih konkursa za 2018. godinu

Bez autora
Mar 15 2018

Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije saopštila je da se i ove godine nastavlja praksa izrade i objavljivanja Kalendara javnih konkursa za finansiranje projekata i programa udruženja i drugih organizacija civilnog društva iz sredstava budžeta Republike Srbije i Autonomne pokrajine Vojvodine.U saopštenju se navodi da je Kalendar javnih konkursa, koje organi državne i pokrajinske uprave planiraju da raspišu tokom 2018. godine, namenjen finansiranju i sufinansiranju programa i projekata udruženja i drugih organizacija civilnog društva.

Objavljen kalendar javnih konkursa za 2018. godinuKancelarija za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije saopštila je danas da se i ove godine nastavlja praksa izrade i objavljivanja Kalendara javnih konkursa za finansiranje projekata i programa udruženja i drugih organizacija civilnog društva iz sredstava budžeta Republike Srbije i Autonomne pokrajine Vojvodine.

U saopštenju se navodi da je Kalendar javnih konkursa, koje organi državne i pokrajinske uprave planiraju da raspišu tokom 2018. godine, namenjen finansiranju i sufinansiranju programa i projekata udruženja i drugih organizacija civilnog društva.

Cilj izrade Kalendara javnih konkursa jeste blagovremeno i kontinuirano obaveštavanje udruženja i drugih organizacija civilnog društva o planiranim javnim konkursima radi blagovremene pripreme predloga projekata i programa.

Takođe, cilj je i povećanje vidljivosti javnih konkursa za finansiranje projekata i programa organizacija civilnog društva od strane organa uprave, kao i povećanje broja potencijalnih korisnika finansijskih sredstava iz budžeta Republike Srbije i Autonomne pokrajine Vojvodine.

Kalendar javnih konkursa za 2018. godinu sačinjen je na osnovu podataka koje je Kancelariji za saradnju sa civilnim društvom dostavilo 40 organa državne i pokrajinske uprave, uz napomenu da organi koji raspisuju konkurse zadržavaju pravo da iste menjaju u skladu sa svojim mogućnostima i potrebama.

Pored Kalendara javnih konkursa za 2018. godinu, koji je šesti po redu koji je Kancelarija izradila, sugerišemo organizacijama civilnog društva da izvore finansiranja mogu pronaći i korišćenjem Vodiča kroz potencijalne izvore finansiranja, čije je unapređeno izdanje objavljeno 2017. godine u saradnji sa Timom za socijalno uključivanje i smanjenje siromaštva, Ministarstvom za evropske integracije i Građanskim inicijativama.

Kalendar konkursa za 2018. godinu možete pronaći ovde.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik