Energetski sektor finansijski konsolidovan

Bez autora
Mar 15 2018

Ministar rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Aleksandar Antić sastao se danas sa predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda, koje je predvodio šef delegacije Džejms Ruf. Predstavnici MMF-a, EBRD-a i Svetske banke ocenili su da je Vlada Srbije uložila velike napore u finansijsku konsolidaciju i uspešnu realizaciju prethodnog aranžmana. Istovremeno, na sastanku su zajednički definisani instrumenti kojima će te međunarodne institucije nastaviti monitoring energetskog sektora Srbije. Antić je konstatovao da je situacija u energetskom sektoru u zemlji neuporedivo bolja u odnosu na period početka prethodnog aranžmana iz predostrožnosti sa MMF-om.

Energetski sektor finansijski konsolidovanMinistar rudarstva i energetike u Vladi Republike Srbije Aleksandar Antić sastao se danas sa predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koje je predvodio šef delegacije Džejms Ruf.

Predstavnici MMF-a, EBRD-a i Svetske banke ocenili su da je Vlada Srbije uložila velike napore u finansijsku konsolidaciju i uspešnu realizaciju prethodnog aranžmana.

Istovremeno, na sastanku su zajednički definisani instrumenti kojima će te međunarodne institucije nastaviti monitoring energetskog sektora Srbije.

Antić je konstatovao da je situacija u energetskom sektoru u zemlji neuporedivo bolja u odnosu na period početka prethodnog aranžmana iz predostrožnosti sa MMF-om.

Energetski sektor je finansijski konsolidovan i takav trend treba da nam bude motiv za nastavak uvođenja reda u javna preduzeća, naglasio je ministar i dodao da po prvi put sva preduzeća u energetskom sektoru posluju pozitivno i ostvaruju dobit.

Sastanku sa delegacijom MMF-a prisustvovali su i državni sekretar Ministarstva rudarstva i energetike Mirjana Filipović, državni sekretar Ministarstva finansija Nenad Mijailović, vršilac dužnosti generalnog direktora JP EPS Milorad Grčić i generalni direktor JP Srbijagas Dušan Bajatović sa saradnicima, navodi se u saopštenju Ministarstva rudarstva i energetike.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik