Planovi Predsjedništva BiH: Samo za održavanje i popravke vozila 341.000 KM

Bez autora
Mar 18 2018

Predsjedništvo Bosne i Hercegovine u ovoj godini planira potrošiti više od 340.000 KM samo za popravke, održavanje te pranje vozila i vulkanizerske usluge.Prema Planu javnih nabavki, koji su članovi Predsjedništva BiH usvojili prošle sedmice, najviše će novca otići na popravljanje i održavanje voznog parka u Sarajevu, gdje je i baza bošnjačkog člana Bakira Izetbegovića. U dokumentu je navedeno da Bakir Izetbegović u Sarajevu može birati između Audija, VW-a, Škode, Citroena, BMW-a i Toyote. Ukupni troškovi sarajevskog kabineta iznose 121.400 KM.

Planovi Predsjedništva BiH: Samo za održavanje i popravke vozila 341.000 KMPredsjedništvo Bosne i Hercegovine u ovoj godini planira potrošiti više od 340.000 KM samo za popravke, održavanje te pranje vozila i vulkanizerske usluge.

Sarajevski kabinet

Prema Planu javnih nabavki, koji su članovi Predsjedništva BiH usvojili prošle sedmice, najviše će novca otići na popravljanje i održavanje voznog parka u Sarajevu, gdje je i baza bošnjačkog člana Bakira Izetbegovića.

U dokumentu je navedeno da Bakir Izetbegović u Sarajevu može birati između Audija, VW-a, Škode, Citroena, BMW-a i Toyote. Ukupni troškovi sarajevskog kabineta iznose 121.400 KM.

Onda posebno ide održavanje voznog parka u Mostaru i u Banjoj Luci, po oko 50.000 KM, te naknadno i troškovi vulkanizera, pranja... Dragan Čović i Mladen Ivanić na raspolaganju imaju također Audi, BMW, Škodu, VW...

Javnost nije obaviještena hoće li se (i) ove godine članovi Predsjedništva ponoviti.

Lani je za nabavku automobila izdvojeno više od 408.000 KM.

Poznata Škoda

Otkako su stigli u Predsjedništvo BiH u novembru 2014. do ljetos Izetbegović, Čović i Ivanić aminovali su kupovinu najmanje devet automobila, čija je vrijednost bez PDV-a bila veća od sedam miliona maraka.

Cijena Audija kojima se voze Čović i Ivanić iznosi po oko 200.000 KM. Izetbegović(i) su prepoznati po Škodi, registriranoj na kabinet bošnjačkog člana Predsjedništva, a koju, ovisno o prilici, koriste Bakir Izetbegović ili njegova supruga, direktorica KCUS-a. Ovaj tip automobila košta, bez dodatne opreme, najmanje 50.000 KM, bez PDV-a.

U revizorskom izvještaju za 2016. godinu navedeno je da je Predsjedništvo BiH imalo 35 vozila, od čega su 24 na usluzi trojici članova. Na raspolaganju im je bilo 14 vozača.

Gorivo na četiri strane

Prema Planu javnih nabavki, Predsjedništvo BiH ove će godine za gorivo potrošiti 227.000 KM. Opet će najviše potrošiti sarajevski kabinet – 80.440, dok će po 36.700 biti podijeljeno u Banju Luku i Istočno Novo Sarajevo, gdje povremeno boravi Mladen Ivanić. Za gorivo u Mostaru (u Planu se kaže HNK) planirano je utrošiti 74.100 KM.

Članovi Predsjedništva izračunali su da će na taksi ove godine potrošiti 3.000 KM.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik