Za prvo zapošljavanje i samozapošljavanje još dva milijuna maraka

Bez autora
Mar 19 2018

Vlada Federacije BiH usvojila je Program utroška sredstava “Subvencije privatnim poduzećima i poduzetnicima - financiranje prvog upošljavanja i samoupošljavanja”, namijenjenog za subvencije privatnim poduzećima i poduzetnicima za financiranje prvog upošljavanja i samoupošljavanja.Sredstva od dva milijuna maraka će biti raspodijeljena na osnovu ugovora zaključenih po javnom pozivu iz 2016. godine, koji dospijevaju na plaćanje u 2018. godini. Kako je obrazloženo, obaveze preuzete zaključenim ugovorima na osnovu javnog pozivu iz 2016. godine, nisu mogle biti u cijelosti realizirane u 2016. i 2017. godini.

Za prvo zapošljavanje i samozapošljavanje još dva milijuna marakaVlada Federacije BiH usvojila je Program utroška sredstava “Subvencije privatnim poduzećima i poduzetnicima - financiranje prvog upošljavanja i samoupošljavanja”, utvrđenih Proračunom FBiH za 2018. godinu Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta, a namijenjenog za subvencije privatnim poduzećima i poduzetnicima za financiranje prvog upošljavanja i samoupošljavanja.

Sredstva od dva milijuna maraka će biti raspodijeljena na osnovu ugovora zaključenih po javnom pozivu iz 2016. godine, koji dospijevaju na plaćanje u 2018. godini.

Kako je obrazloženo, obaveze preuzete zaključenim ugovorima na osnovu javnog pozivu iz 2016. godine, nisu mogle biti u cijelosti realizirane u 2016. i 2017. godini.

Od utvrđenih sredstava od 50 milijuna maraka, ukupno ugovorene obveze iznose 25,87 milijuna maraka, a realizirano je 23,70 milijuna. S obzirom da se refundacija sredstava korisnicima subvencija vrši mjesečno, preostali dio obaveza dospijevaju na plaćanje u 2018. godine, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Federacije BiH.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik