U ovoj godini još jedno povećanje penzija

Bez autora
Mar 19 2018

Aprilske penzije u RS biće povećane za dva odsto, a u ovoj godini doćiće do još jednog povećanja, rekla je Željka Cvijanović, premijerka RS, nakon današnjeg sastanka sa predstavnicima penzionera u zgradi Vlade RS.Istakla je da je opredjeljenje Vlade RS da radi na povećanju penzija. Rade Rakulj, predsjednik Udruženja penzionera RS, rekao je da je zadovoljan povećanjem penzija, te da su u posljednjih pet godina, za vrijeme mandata aktuelne premijerke penzije povećane za oko 17,5 odsto. Međutim penzioneri se i dalje suočavaju sa raznim problemima.

U ovoj godini još jedno povećanje penzijaAprilske penzije u RS biće povećane za dva odsto, a u ovoj godini doćiće do još jednog povećanja, rekla je Željka Cvijanović, premijerka RS, nakon današnjeg sastanka sa predstavnicima penzionera u zgradi Vlade RS. Istakla je da je opredjeljenje Vlade RS da radi na povećanju penzija.

Rade Rakulj, predsjednik Udruženja penzionera RS, rekao je da je zadovoljan povećanjem penzija, te da su u posljednjih pet godina, za vrijeme mandata aktuelne premijerke penzije povećane za oko 17,5 odsto.

"Međutim penzioneri se i dalje suočavaju sa raznim problemima. Ovo nije završena priča za ovu godinu i vjerujem da ćemo biti u boljoj  situaciji nego danas", rekao je Rakulj.

Dodao je da su penzije u RS i dalje najniže u regionu, ali da za razliku od ostalih zemalja bilježe konstantan rast.

Sastanku su prisustvovali i Ilija Stevančević, predsjednik Odbora Narodne skupštine RS za praćenje stanja u oblasti penzijsko-invalidskog osiguranja i Mladen Milić direkotor Fonda PIO.predstavnicima penzionera u zgradi Vlade RS.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik