Šest aviona tipa "lasta" od danas u upotrebi u VS

Bez autora
Mar 19 2018

Ministar odbrane u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković obišli su danas na Aerodromu „Batajnica“ avione "lasta", koji su uvedeni u upotrebu u RV i PVO Vojske Srbije, i avione MiG-29, na kojima je u toku remont i modernizacija. Vulin je tom prilikom istakao da se Vojnotehnički sporazum koji je potpisan između predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina sprovodi u rokovima i u skladu sa svim onim što je dogovoreno. Naši piloti će se obučavati u prvom stepenu na našim avionima, a nakon ovoga možemo da kažemo da zaista imamo sve uslove da odškolujemo pilota od prvog stepena od "laste" preko G4, dakle školskog-borbenog aviona, pa sve do MiG 29, objasnio je on.

Šest aviona tipa "lasta" od danas u upotrebi u VSMinistar odbrane u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković obišli su danas na Aerodromu „Batajnica“ avione "lasta", koji su uvedeni u upotrebu u RV i PVO Vojske Srbije, i avione MiG-29, na kojima je u toku remont i modernizacija.

Vulin je tom prilikom istakao da se Vojnotehnički sporazum koji je potpisan između predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina sprovodi u rokovima i u skladu sa svim onim što je dogovoreno.

Naši piloti će se obučavati u prvom stepenu na našim avionima, a nakon ovoga možemo da kažemo da zaista imamo sve uslove da odškolujemo pilota od prvog stepena od "laste" preko G4, dakle školskog-borbenog aviona, pa sve do MiG 29, objasnio je on.

Prema njegovim rečima, do kraja godine može da se očekuje da će svi avioni biti operativni i u vazduhu.

Diković je rekao da je tokom današnjeg obilaska sagledan stepen realizacije plana modernizacije naših lovačkih aviona MiG-29.

Komandant 252. školsko-trenažne avijacijske eskadrile potpukovnik Boško Šerbedžija najavio je da će, pored šest aviona "lasta" koji su danas uvedeni u upotrebu, sredinom godine biti uvedeno još osam aviona tog tipa.

Nakon obilaska, Vulin i Diković su razgovarali sa pilotima Vojske Srbije koji će uskoro biti upućeni na petomesečnu obuku za letenje na avionu MiG-29 u Rusku Federaciju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik