Azerbejdžanski investitori zainteresovani za srpske firme

Bez autora
Mar 19 2018

Državni sekretar Ministarstva privrede Vlade Republike Srbije Dragan Stevanović razgovarao je danas sa ambasadorom Republike Azerbejdžan u Srbiji Eldarom Hasanovim o političkoj i ekonomskoj saradnji dveju zemalja, kao i o prilikama za investiranje. Stevanović je ocenio da su politički odnosi Srbije i Azerbejdžana snažni, i naglasio da je želja i da ekonomski odnosi budu jednako intenzivni. On je izrazio nadu da će ekonomski odnosi biti unapređeni, i ukazao na to da u Srbiji ima brojnih prilika za investiranje. Hasanov je rekao da su azerbejdžanske kompanije, pre svega zainteresovane za prerađivačku industriju, za sektor prerade drveta, ali i za ulaganja u manje razvijene opštine u Srbiji.

Azerbejdžanski investitori zainteresovani za srpske firmeDržavni sekretar Ministarstva privrede Vlade Republike Srbije Dragan Stevanović razgovarao je danas sa ambasadorom Republike Azerbejdžan u Srbiji Eldarom Hasanovim o političkoj i ekonomskoj saradnji dveju zemalja, kao i o prilikama za investiranje.

Stevanović je ocenio da su politički odnosi Srbije i Azerbejdžana snažni, i naglasio da je želja i da ekonomski odnosi budu jednako intenzivni.

On je izrazio nadu da će ekonomski odnosi biti unapređeni, i ukazao na to da u Srbiji ima brojnih prilika za investiranje.

Hasanov je rekao da su azerbejdžanske kompanije, pre svega zainteresovane za prerađivačku industriju, za sektor prerade drveta, ali i za ulaganja u manje razvijene opštine u Srbiji.

Stevanović je, potvrdivši da ima potencijala za saradnju u oba sektora, podsetio na to da država podstiče investicije, posebno kada je reč o nerazvijenim područjima.

Državni sekretar je preneo ambasadoru da su službe Ministarstva privrede na raspolaganju svim zainteresovanim investitorima, za svaku vrstu informacija i podrške kada je reč o ulaganju, navodi se u saopštenju Ministarstva privrede.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik