Kompanija "Matijević" gradi hladnjaču

Bez autora
Mar 19 2018

Kompanija Matijević i preduzeće “MPZ Agrar” gradiće hladnjaču za skladištenje voća i povrća, najavljeno je u Zrenjaninu nakon potpisivanja ugovora sa lokalnom samoupravom. Ugovorom o investiranju novosadska kompanija je za 65,9 miliona dinara kupila deset hektara građevinskog zemljišta u Industrijskoj zoni “Severozapad – Elemir”. Imamo u planu podizanje hladnjače za višnju i povrće, kapaciteta 15.000 tona. Radićemo skladištenje sopstvenih proizvoda, ali i višnje i povrće iz otkupa. Gradnja počinje narednog proleća, u planu je da se završi za godinu i po dana. Planirano je zapošljavanje najmanje 200 radnika. Vrednost investicije je oko dvadeset miliona evra, najavio je Željko Radanović, nakon potpisivanja ugovora.

Kompanija „Matijević“ gradi hladnjačuKompanija Matijević i preduzeće “MPZ Agrar” gradiće hladnjaču za skladištenje voća i povrća, najavljeno je u Zrenjaninu nakon potpisivanja ugovora sa lokalnom samoupravom.

Ugovorom o investiranju novosadska kompanija je za 65,9 miliona dinara kupila deset hektara građevinskog zemljišta u Industrijskoj zoni “Severozapad – Elemir”.

– Imamo u planu podizanje hladnjače za višnju i povrće, kapaciteta 15.000 tona. Radićemo skladištenje sopstvenih proizvoda, ali i višnje i povrće iz otkupa. Gradnja počinje narednog proleća, u planu je da se završi za godinu i po dana. Planirano je zapošljavanje najmanje 200 radnika. Vrednost investicije je oko dvadeset miliona evra – najavio je Željko Radanović, nakon potpisivanja ugovora.

U ime grada Zrenjanina ugovor je potpisao gradonačelnik Čedomir Janjić, a u ime investitora direktor MPZ Agrara Željko Radanović i generalna direktorka Industrije mesa “Matijević” Branka Grubor.

Kako je istaknuto, investitor planira da podigne hladnjaču smeštajnog kapaciteta 15.000 tona, sa sektorima za duboko zamrzavanje voća i povrća. Takođe, MPZ Agrar planira da zasadi voće na oko 1.000 hektara, od čega će 300 hektara pod voćem biti na teritoriji Zrenjanina.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik