Nikola Peković bi da gradi višespratnice umjesto aqua-parka u Bečićima

Bez autora
Mar 22 2018

Zeleno svjetlo za gradnju višespratnica treba da da opštinski Sekretarijat za urbanizam, kome je prije deset dana podgorička firma „Spencer & Hill" bivšeg košarkaša Nikole Pekovića, koja gazduje elitnim bečićkim hotelom, podnijela zahtjev za izdavanje urbanističko-tehničkih uslova. Zahtjev za izdavanje UTU predat je za četiri parcele u okviru hotelskog kompleksa, na kojima je, uvidom u planski dokument DUP „Bečići" predviđena gradnja tri solitera sa prizemljem i deset spratova. Iako je Opština Budva uvela moratorijum na gradnju stanova za tržište u prvoj zoni uz more na području Budve i Petrovca, to ne važi za Bečiće, pa je time Pekoviću praktično otvorena mogućnost da nesmetano dobije neophodan papir.

Nikola Peković bi da gradi višespratnice umjesto aqua-parka u BečićimaZeleno svjetlo za gradnju višespratnica treba da da opštinski Sekretarijat za urbanizam, kome je prije deset dana podgorička firma „Spencer & Hill" bivšeg košarkaša Nikole Pekovića, koja gazduje elitnim bečićkim hotelom, podnijela zahtjev za izdavanje urbanističko-tehničkih uslova (UTU), pišu Vijesti.

Zahtjev za izdavanje UTU predat je za četiri parcele u okviru hotelskog kompleksa, na kojima je, uvidom u planski dokument DUP „Bečići" predviđena gradnja tri solitera sa prizemljem i deset spratova. Iako je Opština Budva uvela moratorijum na gradnju stanova za tržište u prvoj zoni uz more na području Budve i Petrovca, to ne važi za Bečiće, pa je time Pekoviću praktično otvorena mogućnost da nesmetano dobije neophodan papir.

Peković je prepoznat u Srbiji kao jedan od vodećih graditelja i to u zimskom centru Zlatibor, gdje gradi komplekse zgrada.

"Spencer & Hill" se krajem prošle godine uknjižila kao vlasnik hotela, koji je prethodno bio upisan na ime Pekovića. Njegova firma se odmah kreditno zadužila šest miliona eura.

Kompleks višespratnica, u kojima bi mogli biti kondo, apart ili hoteliski kapaciteti, ili samo stanovi za prodaju praktično bi okružio "Mediteran" i odvojio ga od bulevara i susjednog hotela "Splendid".

Peković je, kako su „Vijesti" objavile, krajem jula potpisao kupoprodajni ugovor sa stečajnom upravom firme "Maestraltours" biznismena Blaža Dedića.

On je trgovao atraktivni hotel za svega 8,5 miliona eura, što je govoto osam puta niža cijena nego što je prvobitno 2013. bio procijenjen kada je u Dedićevu kompaniju uveden stečaj.

Peković se pretprošle godine vjenčao u ovom hotelu, a vjenčani kum mu je bio, dugogodišnji prijatelj Duško Šarić, brat optuženog narkobosa Darka Šarića.

Hotel "Mediteran" godinama unazad je mjesto u kome boravi mlađi Šarić. Hotel ima 230 soba sa 547 ležaja.

Ukupna bruto površina izgrađenih objekata zatvorene površine iznosi 20,83 hiljade metara kvadratnih i 11,92 hiljade kvadrata uređenih otvorenih površina.

Peković je osim hotela i vlasnik dviju najpopularnijih diskoteka u Crnoj Gori, budvanskog "Top Hila" i kotorskog "Maksimusa", koje je, takođe, po sopstvenom priznanju kupio nakon što je u firmama koje su njima upravljale bio uveden stečaj.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik