Sberbank se vraća za stol: Okvir nagodbe gotov do 10. travnja

Bez autora
Mar 22 2018

Agrokor i Sberbank potpisali su sporazum koji omogućuje povratak Sberbanka u pregovore o nagodbi, a koji predviđa da izvanredna uprava priznaje tražbine Sberbanka, dok će ta ruska banka povući svoje tužbe, objavili su u srijedu izvanredni povjerenik Agrokora Fabris Peruško i predstavnik Sberbanka Sergej Volk. Sberbank potvrđuje da su banka i Agrokor dogovorili određene korake u pogledu rješavanja problema. Sberbank se sada vraća za stol kako bi se postigla nagodba, rekao je Volk dok je Peruško potvrdio kako su Agrokor i Sberbank dogovorili 'akcijski plan'. Nama će ovaj dogovor sa Sberbankom omogućiti da postignemo nagodbu uz široku potporu vjerovnika, a Sberbanka je uz to najveći vjerovnik, kazao je Peruško te dodao da će ovim dogovorom priznat tražbine Sberbanke dok će ona povući svoje tužbe u dogovorenom vremenskom periodu.

Sberbank se vraća za stol: Okvir nagodbe gotov do 10. travnjaAgrokor i Sberbank potpisali su sporazum koji omogućuje povratak Sberbanka u pregovore o nagodbi, a koji predviđa da izvanredna uprava priznaje tražbine Sberbanka, dok će ta ruska banka povući svoje tužbe, objavili su u srijedu izvanredni povjerenik Agrokora Fabris Peruško i predstavnik Sberbanka Sergej Volk.

- Sberbank potvrđuje da su banka i Agrokor dogovorili određene korake u pogledu rješavanja problema. Sberbank se sada vraća za stol kako bi se postigla nagodba, rekao je Volk dok je Peruško potvrdio kako su Agrokor i Sberbank dogovorili 'akcijski plan'.

- Nama će ovaj dogovor sa Sberbankom omogućiti da postignemo nagodbu uz široku potporu vjerovnika, a Sberbanka je uz to najveći vjerovnik - kazao je Peruško te dodao: - Ovim dogovorom priznat ćemo tražbine Sberbanke dok će ona povući svoje tužbe u dogovorenom vremenskom periodu.

Peruško je naglasio kako će dogovor Sberbanci omogućiti aktivno sudjelovanje u procesu nagodbe.

- Isto tako dogovor omogućuje da sam novi Agrokor, koji će nastati nakon nagodbe, ima dugoročnu poslovnu mogućnost. Izvanredni povjerenik je kazao i kako su se danas u Splitu sastali s vjerovnicima te postigli korake oko okvira nagodbe.

- Mogu potvrditi kako će 10. travnja okvir nagodbe biti gotov. Tako ćemo riješiti problem naših dobavljača u Konzumu i njihovog graničnog duga. Gotov okvir nagodbe omogućit će nam da u zakonskom roku imamo definiran i tekst nagodbe - zaključio je Peruško.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik